17/04/2022 17/04/2022 Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος προέστη των ιερών ακολουθιών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο της εορτής, ανέγνωσε την διατεταγμένη ευχή των βαΐων και ιερούργησε τη Θεία Λειτουργία, κατά τη...
Ενορίες : Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου
17 Απριλίου, 2022 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2022 - 20:38

Θήρας Αμφιλόχιος: Να γίνουμε καλοί συνοδοιπόροι στο Πάθος του Κυρίου

Διαδώστε:
Θήρας Αμφιλόχιος: Να γίνουμε καλοί συνοδοιπόροι στο Πάθος του Κυρίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος προέστη των ιερών ακολουθιών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο της εορτής, ανέγνωσε την διατεταγμένη ευχή των βαΐων και ιερούργησε τη Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας κήρυξε το Θείο Λόγο προς τους πιστούς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και στην αμνημοσύνη των ανθρώπων, που αρχικά εκραύγαζαν «Ωσαννά» και, αργότερα, δεν δίστασαν να φωνάξουν «Σταυρωθήτω».

Κάλεσε τα φιλέορτα πιστά μέλη της Εκκλησίας να γίνουν καλοί συνοδοιπόροι στο Πάθος του Κυρίου κατά την ανατέλλουσα Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, να ζήσουν καρδιακά τις κατανυκτικές ιερές ακολουθίες και να ακολουθήσουν τον Χριστό στη σταυρική αλλά και θυσιαστική πορεία Του προς την Ανάσταση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι οι πιστοί έλαβαν τα ευλογημένα από τον Σεβασμιώτατο βάγια των φοινίκων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων