16/10/2022 16/10/2022 Τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, τίμησαν σήμερα, όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο, οι Πατέρες και το εκκλησίασμα του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά την θεία Λειτουργία τελέστηκε Δοξολογία από τους Πατέρες του Ναού, οι οποίοι στο τέλος μαζί με τον ευσεβή...
Ενορίες : Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης
16 Οκτωβρίου, 2022 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2022 - 14:27

Τιμή στους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Τιμή στους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης

Τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, τίμησαν σήμερα, όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο, οι Πατέρες και το εκκλησίασμα του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά την θεία Λειτουργία τελέστηκε Δοξολογία από τους Πατέρες του Ναού, οι οποίοι στο τέλος μαζί με τον ευσεβή λαό έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και τραγούδησαν το γνωστό εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή…», με τις παιδικές φωνές στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας και της διαφύλαξης της πολύτιμης παρακαταθήκης των προγόνων.

Στο λόγο του ο Αρχιμ. π. Μακάριος ανέλυσε περιεκτικά τον ένδοξο αιματηρό αγώνα και τις ηρωικές μορφές των Επισκόπων Γερμανού Καραβαγγέλη και Ιωακείμ του Γ, του Παύλου Μελά, του Ίωνα Δραγούμη, του Καπετάν Άγρα και Ράμναλη και άλλων πρωταγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα.

Η θυσία όλων αποτελεί φωτεινό φάρο μνήμης για τις επερχόμενες γενεές, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσαν ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κυρός Παντελεήμων Β’ Χρυσοφάκης και ο άξιος διάδοχος του Μητροπολίτης κ. Άνθιμος για την Μακεδονία.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων