08/01/2021 08/01/2021 Μια διαφορετική πανήγυρις πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αγιοτόκο και Αγιοτόπο Όσσα ημέρα μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος και Μεγαλομάρτυρος Κυράννης με ανάμεικτα συναισθήματα λόγω των περιοριστικών μέτρων και κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας covid19 χωρίς την παρουσία τον ευσεβών Όσσαίων και ευλαβών προσκυνητών από αλλα μέρη της πατρίδας μας, αλλά και την μεγάλη απουσία του μακαριστού...
Ενορίες : Ταξιαρχών Αγία Κυράννα
08 Ιανουαρίου, 2021 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2021 - 17:52

Της Αγίας Κυράννης χωρίς τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Της Αγίας Κυράννης χωρίς τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά

Μια διαφορετική πανήγυρις πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αγιοτόκο και Αγιοτόπο Όσσα ημέρα μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος και Μεγαλομάρτυρος Κυράννης με ανάμεικτα συναισθήματα λόγω των περιοριστικών μέτρων και κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας covid19 χωρίς την παρουσία τον ευσεβών Όσσαίων και ευλαβών προσκυνητών από αλλα μέρη της πατρίδας μας, αλλά και την μεγάλη απουσία του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου.

Παρότι τα μέτρα επέβαλαν την απουσία των πιστών η Αγία Κυράννα τιμήθηκε όπως της αρμόζει κατόπιν ευλογίας του τοποτηρητού Μητροπολίτη Σερρών κ Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων κ.κ. Δημητρίου, του εφημέριου του Ιερού Ναού ιερομ.Χρυσοστόμου Μπουνταλάκη του διακόνου π.Θεοφάνη Τατση και την διακονία του ιερού αναλογίου απο τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε βρύσεων και Αρχιερατικό επίτροπο Όσσης Αρχιμ. Ιωάννη Αρσενιάδη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μετρών και Αθύρων κ.κ. Δημήτριο τρισάγιο στον Μακαριστό Μηροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κυρόν Ιωάννην.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων