19/11/2022 19/11/2022 Μουσικό αφιέρωμα με αναμνήσεις, ήχους, μελωδίες και χρώματα Μικρασιάτικα, πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Πρωταγωνιστές της μουσικής βραδιάς το μουσικό σχήμα Müzikal Ifade feat, Gerasimos Papadopoulos & Giannis Rizopoulos. Το σχήμα απαρτίζουν το δίδυμο ‘‘Muzikal Ifade’ με την Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου, φωνή – τσέλο και την Γωγώ...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
19 Νοεμβρίου, 2022 - 21:37
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2022 - 21:43

«Της Μικρασίας χρώματα»: Μουσικό αφιέρωμα στη Σμύρνη του 20ου αιώνα

Διαδώστε:
«Της Μικρασίας χρώματα»: Μουσικό αφιέρωμα στη Σμύρνη του 20ου αιώνα

Μουσικό αφιέρωμα με αναμνήσεις, ήχους, μελωδίες και χρώματα Μικρασιάτικα, πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Πρωταγωνιστές της μουσικής βραδιάς το μουσικό σχήμα Müzikal Ifade feat, Gerasimos Papadopoulos & Giannis Rizopoulos.

Το σχήμα απαρτίζουν το δίδυμο ‘‘Muzikal Ifade’ με την Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου, φωνή – τσέλο και την Γωγώ Μπατσικούρα, σάζι, σε δημιουργική σύμπραξη με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, φωνή – ούτι και τον Γιάννη Ριζόπουλο, κρουστά.

Η εκδήλωση, μεταδόθηκε από το διαδίκτυο, μέσα από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

Müzikal Ifade σημαίνει μουσική έκφραση και το δίδυμο ‘‘Muzikal Ifade feat’’ μελετά συστηματικά και δημιουργικά τη μουσική της Σμύρνης και εκφράζεται μέσα από αυτήν. Καρπός αυτής της μελέτης και αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτής της έκφρασης, είναι το ομώνυμο cd που κυκλοφόρησαν με γνήσια παραδοσιακά ακούσματα.

Πηγή έμπνευσης η Σμύρνη των αρχών του 20ου αιώνα. Ένα χωνευτήρι πολιτισμών από Έλληνες, Φράγκους, Ιταλούς, Τούρκους, Αρμένιους, Εβραίους κ.α. Μία πολυπολιτισμική πρωτεύουσα του εμπορίου της Δύσης και της Ανατολής.

Γεμάτη από πατινάδες, βεγγέρες, καφέ-αμάν, ταβέρνες, και ήχους από βιολιά, τσέλα, αρμόνικες, σάζια, σαντούρια, από διάσπαρτες μικρές κομπανίες κι εστουδιαντίνες.

Στο κλίμα αυτό μετέφεραν τους ακροατές τους στην μουσική αυτή βραδιά, ζωντανεύοντας αναμνήσεις με μελωδίες και τραγούδια από τη Σμύρνη και την Μικρά Ασία της καρδιάς μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων