18/08/2019 18/08/2019 Εορτάσθηκε και φέτος η Κοίμηση και μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Σιάτιστα. Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου, πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός της Παναγίας, ο οποίος ανεγέρθηκε το 1625 και βρίσκεται στο κέντρο της συνοικίας της Γεράνειας, μέσα στον περίβολο του ιστορικού Ναού της Αγίας Παρασκευής. Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, παραμονή της εορτής, εψάλη...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
18 Αυγούστου, 2019 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2019 - 21:18

Της Παναγιάς στη Σιάτιστα

Διαδώστε:
Της Παναγιάς στη Σιάτιστα

Εορτάσθηκε και φέτος η Κοίμηση και μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Σιάτιστα.

Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου, πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός της Παναγίας, ο οποίος ανεγέρθηκε το 1625 και βρίσκεται στο κέντρο της συνοικίας της Γεράνειας, μέσα στον περίβολο του ιστορικού Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, παραμονή της εορτής, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας από τους Ιερείς π. Βασίλειο Βασιλείου και π. Νέστορα Γκουρομίσιο. Πλήθος πιστών έσπευσαν να τιμήσουν την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την Μητέρα όλων των ανθρώπων, η οποία στέκει άγρυπνος φρουρός και βοηθός, απαντώντας ζωντανά στα αιτήματα και τις παρακλήσεις των πιστών. Μετά τον εσπερινό οι Ιερείς μοίρασαν τον ευλογημένο άρτο σ’ όλους τους πιστούς, οι οποίοι συνέρρεαν μέχρι αργά το βράδυ.

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, οι ιεροψάλτες κατά τη διάρκεια του όρθρου έψαλαν τους κανόνες στην Υπεραγία Θεοτόκο και στη συνέχεια εψάλη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Βασιλείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο π. Βασίλειος, προ της θείας κοινωνίας, διάβασε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανασίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων