13/10/2023 13/10/2023 Την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής χρονιάς γιόρτασε το Ορθόδοξο μουσικό συγκρότημα «Ροδοπέταλα Αγάπης», την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…». Το σχήμα δημιουργήθηκε την περίοδο της καραντίνας, όπου η ανάγκη ακτίνων ελπίδας και νοηματοδότησης των ξαφνικών γεγονότων, δεν άφηναν περιθώρια για αδράνεια. Έτσι,...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
13 Οκτωβρίου, 2023 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2023 - 12:51

Το Ορθόδοξο μουσικό συγκρότημα «Ροδοπέταλα Αγάπης» εόρτασε την νέα καλλιτεχνική χρονιά

Διαδώστε:
Το Ορθόδοξο μουσικό συγκρότημα «Ροδοπέταλα Αγάπης» εόρτασε την νέα καλλιτεχνική χρονιά

Την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής χρονιάς γιόρτασε το Ορθόδοξο μουσικό συγκρότημα «Ροδοπέταλα Αγάπης», την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Το σχήμα δημιουργήθηκε την περίοδο της καραντίνας, όπου η ανάγκη ακτίνων ελπίδας και νοηματοδότησης των ξαφνικών γεγονότων, δεν άφηναν περιθώρια για αδράνεια.

Έτσι, μια ομάδα ανθρώπων που προέρχονται από την Ενορία της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, μάζεψαν τα πνευματικά άνθη της Εκκλησίας και με όχημα την τέχνη, ξεκίνησαν να τα σκορπίζουν.

Έβαλαν στόχο την ζωή, γιατί στο τέλος, όπως τα ίδια τα μέλη λένε, «αν έχουμε ο ένας τον άλλο, μπορούμε να χτίσουμε απ’ την αρχή». Και κάπως έτσι ξεκίνησαν ψάχνοντας τον τρόπο. Άλλωστε, ο γλυκύτερος τρόπος να ξεκλειδώσει μια καρδιά, είναι ο μυστικός τρόπος με τον οποίο μας ξεκλειδώνει η μουσική.

Στην μουσική βραδιά, παρουσίασαν το έργο τους, μία σύνθεση με τραγούδια που γράφει το ίδιο το συγκρότημα αλλά και άλλοι γνωστοί δημιουργοί.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης είχε η μαέστρος Μαρία Κάτσαρη που συνόδευσε στο πιάνο, ενώ στο τραγούδι ήταν η Θεοδώρα Κωνσταντάκη που έγραψε την μουσική και τους στίχους των τραγουδιών του συγκροτήματος, ο Χαράλαμπος Καλαπανίδας, η Φλώρα Κολιαράκη και η Χρυσάνθη Πανταζίδου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων