04/03/2024 04/03/2024 Κλήρος και λαός στην πόλη του Χαλανδρίου είχαν την ευλογία να υποδεχθούν το Ιερό Λείψανο της Πολιούχου και Προστάτιδας της Άρτας Αγίας Θεοδώρας το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2024, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, κατόπιν προτροπής και αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου
04 Μαρτίου, 2024 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 15:29

Το Χαλάνδρι υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο της Πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας

Διαδώστε:
Το Χαλάνδρι υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο της Πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας

Κλήρος και λαός στην πόλη του Χαλανδρίου είχαν την ευλογία να υποδεχθούν το Ιερό Λείψανο της Πολιούχου και Προστάτιδας της Άρτας Αγίας Θεοδώρας το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2024, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, κατόπιν προτροπής και αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, κόμισε το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας και χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό προς τιμήν των εν Μητροπόλει Άρτης Αγίων.

Το πρωί της Κυριακής 3 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου, όπου εκκλησιάσθηκαν Αρτινοί, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα, και ετιμήθησαν οι Άγιοι της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.

Ακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Το απότμημα του Ιερού Λείψανου της Αγίας Θεοδώρας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου έως και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 το πρωί, οπότε θα επιστρέψει στην Άρτα.

Η μνήμη της Αγίας Θεοδώρας της Πολιούχου Άρτης τιμάται στις 11 Μαρτίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων