20/12/2019 20/12/2019 Αγαπημένα αξέχαστα τραγούδια παρουσίασε η Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Τη διεύθυνση της χορωδίας είχε ο Πρωτοψάλτης Αλέξανδρος Φίλης. Τα τραγούδια συνόδευαν οι Γιάννης Καραλής, κιθάρα, και Γιάννης Πέππας, μπουζούκι. Τα κείμενα του αφιερώματος επιμελήθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος. Το...
Ενορίες : Ευαγγελίστριας Πειραιώς
20 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2019 - 17:04

«Τον παλιό καλό καιρό»: Μουσική παράσταση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Διαδώστε:
«Τον παλιό καλό καιρό»: Μουσική παράσταση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Αγαπημένα αξέχαστα τραγούδια παρουσίασε η Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Τη διεύθυνση της χορωδίας είχε ο Πρωτοψάλτης Αλέξανδρος Φίλης. Τα τραγούδια συνόδευαν οι Γιάννης Καραλής, κιθάρα, και Γιάννης Πέππας, μπουζούκι.

Τα κείμενα του αφιερώματος επιμελήθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος.

Το μουσικό αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η χορωδία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από μια ομάδα ανθρώπων με μεράκι και αγάπη για την χορωδιακή μουσική. Εξ’ αρχής αριθμεί 25 χορωδούς που αγαπούν και τραγουδούν σχεδόν όλα τα είδη μουσικής.

Είναι γεγονός, ότι ο χρόνος κυλά και παρασύρει. Μα η μνήμη αντιστέκεται και κρατά. Σύμμαχοι της μνήμης, το τραγούδι και η μουσική.

Ένα τραγούδι, μπορεί να γίνει άλμα επιστροφής, βουτιά στη γνώριμη θάλασσα του παρελθόντος, που μπορεί ακόμα να σε δροσίζει, που έχει θησαυρούς που δεν βρήκες και ζωή που δεν έζησες.

Και η μουσική, πάντα ασυγκράτητη. Σπάει το φράγμα του χρόνου και εισέρχεται στο τώρα, μεταφέροντας χρώματα ανεξίτηλα και αρώματα αυθεντικά.

Άρωμα Ελλάδας, μιας Ελλάδας που υπομένει και επιμένει, που ψυχορραγεί αλλά δεν πεθαίνει.

Το άρωμα αυτής της παλιάς Ελλάδας, μετέφερε και η Χορωδία, με τα τραγούδια της.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων