18/03/2022 18/03/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης τελέσθηκε χθες, μετά το Μεγάλο Απόδειπνο (Πέμπτη, 17 Μαρτίου), το Τρισάγιο για τους εν Κοσσυφοπέδιο μαρτυρήσαντες Σέρβους το έτος 2004. Με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαοκτώ ετών από το βίαιο πογκρόμ εναντίον των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όταν χιλιάδες Αλβανοί Κοσσοβάροι επιτέθηκαν σε σερβικές κοινότητες πυρπολώντας σπίτια, εκκλησίες...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης
18 Μαρτίου, 2022 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 14:04

Τρισάγιο για τους εν Κοσσυφοπέδιο μαρτυρήσαντες Σέρβους

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τους εν Κοσσυφοπέδιο μαρτυρήσαντες Σέρβους

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης τελέσθηκε χθες, μετά το Μεγάλο Απόδειπνο (Πέμπτη, 17 Μαρτίου), το Τρισάγιο για τους εν Κοσσυφοπέδιο μαρτυρήσαντες Σέρβους το έτος 2004.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαοκτώ ετών από το βίαιο πογκρόμ εναντίον των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όταν χιλιάδες Αλβανοί Κοσσοβάροι επιτέθηκαν σε σερβικές κοινότητες πυρπολώντας σπίτια, εκκλησίες και μοναστήρια, η ενορία της Ηλιούπολης τίμησε τη μνήμη τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, το διήμερο από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου του 2004, όσο διήρκεσαν τα επεισόδια, δολοφονήθηκαν εννέα Σέρβοι, κάηκαν ολοσχερώς 935 σπίτια, 10 σερβικά σχολεία, 35 ορθόδοξοι ναοί και μοναστήρια, ενώ καταστράφηκαν 18 μνημεία του σερβικού πολιτισμού. Οι βιαιοπραγίες των Αλβανών ανάγκασαν 4.000 Σέρβους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ από έξι πόλεις και εννέα χωριά διώχθηκαν όλοι οι Σέρβοι και επιβλήθηκε πλήρης εθνική κάθαρση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων