09/03/2023 09/03/2023 Στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023, τελέσθηκε η Β΄ Προηγιασμένη από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη και την συμπροσευχή του Προϊστάμενου του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερου Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και των κληρικών της ενορίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεολόγος,...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών
09 Μαρτίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2023 - 18:37

Β’ Προηγιασμένη στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών και επίδοση των Βεβαιώσεων Επιμορφωτικού Προγράμματος

Διαδώστε:
Β’ Προηγιασμένη στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών και επίδοση των Βεβαιώσεων Επιμορφωτικού Προγράμματος

Στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023, τελέσθηκε η Β΄ Προηγιασμένη από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη και την συμπροσευχή του Προϊστάμενου του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερου Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και των κληρικών της ενορίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεολόγος, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον π. Θεμιστοκλή για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην σημασία της Προηγιασμένης στην Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και στην ζωή των χριστιανών, ιδίως στις μέρες που διανύουμε, και στην προετοιμασία μας για την Ανάσταση.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη της επιμόρφωσης και της δια βίου μάθησης στην ζωή των μελών της Εκκλησίας, κληρικών και λαϊκών, και στην σημασία του προγράμματος « Οι άγιοι των Αθηνών.

Πρόσωπα και πολιτιστικά μνημεία της εκκλησιαστικής ιστορίας της Αθήνας και τα μηνύματα τους στη σύγχρονη κοινωνία» που υλοποιήθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα. Αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος που παράλληλα με την παρουσίαση  της ιστορικής εξέλιξης του Χριστιανισμού στη Αθήνα, την μελέτη της τοπικής αγιολογίας και την συμβολή και την ενίσχυση του πνευματικού και ψυχικού συνδέσμου με την τοπική ιστορία και τις θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης πίστης μας, αναφέρθηκε στον κύριο και βασικότερο όλων στο κυρίαρχο μήνυμα που δεν είναι άλλο από την μίμηση της ζωής των αγίων στην καθημερινή μας ζωή και στο παράδειγμά τους.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο π. Θεμιστοκλής, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Θεολόγο για την παρουσία του και μίλησε για τα οφέλη των επιμορφωτικών προγραμμάτων που διοργανώνει Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β’.

Τέλος, απονεμήθηκαν οι  βεβαιώσεις πιστοποίησης παρακολούθησης του Προγράμματος στους συμμετέχοντες.

Στο πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται μέσω της Πράξης: «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (MIS 5073422), που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, συμμετείχαν 38 κληρικοί και λαϊκά στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων