16/12/2022 16/12/2022 Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, του ιερού κλήρου, μαθητών και με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ελευθερίου, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός Αυτού Ανθίας, στους δρόμους της περιοχής....
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών
16 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2022 - 14:16

Βίντεο-ρεπορτάζ του ope.gr από την εορτή του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Διαδώστε:
Βίντεο-ρεπορτάζ του ope.gr από την εορτή του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, του ιερού κλήρου, μαθητών και με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ελευθερίου, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός Αυτού Ανθίας, στους δρόμους της περιοχής.

  • Ρεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή / ope.gr

Από νωρίς οι πιστοί σχημάτιζαν ουρές έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου για να τιμήσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τον Άγιο.

Της ιεράς λιτάνευσης προεξηρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, τον οποίο υποδέχτηκε νωρίτερα ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, στο προαύλιο του Ιερού Ναού ενώ πριν την είσοδο της εικόνας στον ναό ιερείς και πιστοί παιάνισαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στην προσφώνηση του ο π. Θεμιστοκλής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο για την παρουσία του ενώ αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος  χαρακτήρισε την ενορία του Αγίου Ελευθερίου ως  κόσμημα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Άγιο Ελευθέριο και ευχήθηκε να απελευθερώσει την καρδιά της σκέψη και τη δράση μας.

Αμέσως μετά τελέστηκε ο Πανηγυρικός Μεθεόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου καθώς επίσης και η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ελευθέριο και την μητέρα Του Ανθία.

Κατά την Ακολουθία έψαλλε ο Γυναικείος Βυζαντινός Χορός υπό την δ/νση της κ. Μύριαμ Μαρίνου-Παππά, Καθηγήτριας του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος.

Στο τέλος, στο πλαίσιο των «Εορτίων 20222» ακολούθησε η ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Ευστρατίου Δελατόλα Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Πέτρου και Παύλου Πεύκης, με θέμα: «Η Μυστηριακή Ζωή στη Σύγχρονη Κοινωνία».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων