21/12/2021 21/12/2021 Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο «Τα σύμπαντα σήμερα γεμίζουν από χαρά», με βυζαντινούς, ρωσικούς ύμνους και συμφωνική μουσική και με τη συμμετοχή τριών μουσικών σχημάτων, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στον Καθεδρικό Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Ο τίτλος της συναυλίας λήφθηκε από τα λόγια του ύμνου «Τα σύμπαντα...
Ενορίες : Φανερωμένη Χολαργού
21 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2021 - 9:36

Βυζαντινή, ρωσική και συμφωνική χριστουγεννιάτικη συναυλία

Διαδώστε:
Βυζαντινή, ρωσική και συμφωνική χριστουγεννιάτικη συναυλία

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο «Τα σύμπαντα σήμερα γεμίζουν από χαρά», με βυζαντινούς, ρωσικούς ύμνους και συμφωνική μουσική και με τη συμμετοχή τριών μουσικών σχημάτων, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στον Καθεδρικό Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Ο τίτλος της συναυλίας λήφθηκε από τα λόγια του ύμνου «Τα σύμπαντα σήμερον, χαρᾶς πληροῦνται», που ψάλλουμε στον Όρθρο των Χριστουγέννων.

Συμμετείχαν η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδαρίου κ. Διονυσίου Θανασούλη, η Ρωσική Χορωδία Ι. Ναού Αγ. Τριάδος οδού Φιλελλήλων, την οποία διευθύνει ο κ. Βαλέριος Ορέσκιν, και η Παιδική Nεανική Συμφωνική Ορχήστρα, υπό την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Βικτωράτος, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Τριάδος οδού Φιλελλήνων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η συναυλία συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος οδού Φιλελλήλων και τον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Στο τέλος, μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη για όλους, οι υπεύθυνοι των δύο Ναών είχαν φροντίσει για νηστήσιμο χριστουγεννιάτικο κέρασμα για όλους, με ελληνικές αλλά και ρωσικές συνταγές.

Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων