26/11/2021 26/11/2021 Με την άδεια και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου τελέστηκε Χειροτονία διακόνου στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021. Ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την χειροτονία εις διάκονο, του αναγνώστου Γεωργίου Βάρσου. Στο τέλος του Όρθρου και...
Ενορίες : Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης
26 Νοεμβρίου, 2021 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2021 - 15:15

Χειροτονία διακόνου τέλεσε ο Επίσκοπος Ευρίπου στην Ηλιούπολη

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου τέλεσε ο Επίσκοπος Ευρίπου στην Ηλιούπολη

Με την άδεια και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου τελέστηκε Χειροτονία διακόνου στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.

Ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την χειροτονία εις διάκονο, του αναγνώστου Γεωργίου Βάρσου.

Στο τέλος του Όρθρου και αφού ο πνευματικός του πατήρ Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης ανέγνωσε την κεκανονισμένη συμμαρτυρία, ο Eπίσκοπος έκανε τη χειροθεσία σε υποδιάκονο.

Προ της Xειροτονίας, ο υποψήφιος διάκονος προσφώνησε τον Eπίσκοπο, ευχαριστώντας τον Θεό, τον Eπίσκοπο, καθώς και τους ανθρώπους οι οποίοι ήταν έως σήμερα συμπαραστάτες στη ζωή του και ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρωτοσύγκελο του, Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη. Ο Επίσκοπος εν συνεχεία ομίλησε παραινετικά προς τον διάκονο και ενθυμούμενος την δική του χειροτονία κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι του είπε τότε ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος «κρύψε τον εαυτό Σου για να φανεί ο Χριστός».

Ο νέος διάκονος νυμφευμένος με την νοσηλεύτρια Αικατερίνη Τσαπάρα, γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής στις 16 Σεπτεμβρίου 1990 και κατοικεί από τότε στην Ηλιούπολη. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές στην Ηλιούπολη, φοίτησε στο Εκκλησιαστικό ΙΕΚ της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και το 2010 κατόπιν Πανελλαδικών εξετάσεων εισήλθε στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής σχολής Αθηνών, του οποίου έγινε πτυχιούχος.

Υπήρξε ιερόπαις, κατηχητής, επίτροπος και ιεροψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως από το 2001-2016. Στις 6 Δεκεμβρίου 2006 στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Ηλιουπόλεως χειροθετήθηκε αναγνώστης από τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο. Από τον Οκτώβριο του 2016 έως και την εις διάκονον χειροτονία του διετέλεσε ιεροψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων