19/10/2022 19/10/2022 Στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάψια Μαντινείας λειτούργησε την Κυριακή του Σπορέως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος. Κατά τη διάρκεια της αναιμάκτου Θυσίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Ιωάννου Παζιούρου. Στον λόγο του, ο χειροτονούμενος δοξολόγησε τον Θεό, που τον αξιώνει της μεγάλης Χάριτος της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Κάψια Μαντινείας
19 Οκτωβρίου, 2022 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 9:14

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Κάψια Μαντινείας

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Κάψια Μαντινείας

Στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάψια Μαντινείας λειτούργησε την Κυριακή του Σπορέως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Κατά τη διάρκεια της αναιμάκτου Θυσίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Ιωάννου Παζιούρου.

Στον λόγο του, ο χειροτονούμενος δοξολόγησε τον Θεό, που τον αξιώνει της μεγάλης Χάριτος της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις ευεργεσίες και την αγάπη του, τους γεννήτορές του και τα αδέλφια του, τη σύζυγο και το παιδί τους και όσους τον στήριξαν στην απόφασή του να ενδυθεί το τίμιο ράσο.

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του, συμβούλευσε πατρικά τον χειροτονούμενο να είναι φιλακόλουθος και να καταστεί άξιος λειτουργός των Μυστυρίων της Εκκλησίας μας. Να έχει φόβο Θεού και αγάπη στον Λαό Του, να προοδεύει πνευματικά και να καταστεί ο ποιμήν ο καλός, ο οποίος θα θυσιάσει τον εαυτό του για το ποίμνιο, για τα λογικά πρόβατα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων