13/06/2020 13/06/2020 Με μεγαλοπρέπεια, αλλά χωρίς τη συνηθισμένη λαμπρή περιφορά της εικόνας των Αγίων Πάντων, τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα Αττικής. Το έθιμο ήθελε την εικόνα του ναού στολισμένη να υψώνεται στους ώμους των αγοριών της νεότητας της ενορίας, οι οποίοι την μετέφεραν στους δρόμους της Καλλιθέας, με...
Ενορίες : Άγιοι Πάντες Καλλιθέας
13 Ιουνίου, 2020 - 23:12
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2020 - 23:14

Χωρίς λιτάνευση οι Άγιοι Πάντες φέτος στην Καλλιθέα

Διαδώστε:
Χωρίς λιτάνευση οι Άγιοι Πάντες φέτος στην Καλλιθέα

Με μεγαλοπρέπεια, αλλά χωρίς τη συνηθισμένη λαμπρή περιφορά της εικόνας των Αγίων Πάντων, τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα Αττικής.

Το έθιμο ήθελε την εικόνα του ναού στολισμένη να υψώνεται στους ώμους των αγοριών της νεότητας της ενορίας, οι οποίοι την μετέφεραν στους δρόμους της Καλλιθέας, με χιλιάδες πιστούς να ακολουθούν στην λιτάνευσή της και ευχές να διαβάζονται σε πολλά σταυροδρόμια από τους ιερείς και τους ψάλτες.

Φωτογραφία από παλαιότερη λιτανεία της εικόνας των Αγίων Πάντων

Δυστυχώς, η κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος λόγω κορωνοϊού δεν επέτρεψε την τήρηση του εθίμου.

Αύριο το πρωί, παρουσία και των τεσσάρων ιερέων του Ναού, θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων Πάντων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων