05/01/2024 05/01/2024 Την δευτέρα εκάστου έτους, εορτάζει μεταξύ άλλων αγίων και ο όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ, του οποίου ο χαιρετισμός προς τον λαό ήταν το, “Χριστός Ανέστη χαρά μου”. Έτσι χαιρέτησαν το σκήνωμα του μακαριστού, από αντιπροέδρων του εκκλησιαστικού συμβουλίου της κοινότητος της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, Αθανασίου Μπαχρά, οι ενορίτες που εκκλησιάσθηκαν, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως
05 Ιανουαρίου, 2024 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2024 - 10:33

Χριστός Ανέστη Αθανάσιε!

Διαδώστε:
Χριστός Ανέστη Αθανάσιε!

Την δευτέρα εκάστου έτους, εορτάζει μεταξύ άλλων αγίων και ο όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ, του οποίου ο χαιρετισμός προς τον λαό ήταν το, “Χριστός Ανέστη χαρά μου”.

Έτσι χαιρέτησαν το σκήνωμα του μακαριστού, από αντιπροέδρων του εκκλησιαστικού συμβουλίου της κοινότητος της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, Αθανασίου Μπαχρά, οι ενορίτες που εκκλησιάσθηκαν, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 στο ναό.

Ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του πάπα και πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ στην Αθήνα, ιερούργησε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό και τους εκ των εφημερίων του ναού πατερες Ευσέβιο και Γεώργιο, ως και τον διάκονο του Στέφανο, με συμπροσευχομένους τους πατέρες Ιωάννη και Λάμπρο, τον πρωτοσύγγελο του μητροπολίτη Μεγάρων αρχιμανδρίτη Προκόπιο και τον ιεροκήρυκα της μητροπόλεως Λαρίσης Χερουβείμ. Πρό της απολύσεως ευλόγησε την αγιοβασιλειόπιτα της ενορίας.

Στην ομιλία του χαιρέτησε τον εορτάζοντα την ονοματική του εορτή πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, ο οποίος τον είχε προσφωνήσει κατά την διάρκεια του “κοινωνικού” και τον νέο Δήμαρχο Ευστάθιο Ψυρόπουλλο, ο οποίος αντιφώνησε αύθις. Ο μητροπολίτης εν συνεχεία τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του 93χρονου εκκλησιαστικού ανδρός και ανεχώρησεν εις χώραν μακράν.

Μετά την ταφή στο κοιμητήριο Ηλιουπόλεως ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ μετέβη και μετείχε της προσευχής στην μακαρία (πένθιμο γεύμα), ενώ επέστρεψε στο ναό όπου παρέθεσε γεύμα με προσκεκλημένους τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, τον πρωτοσύγκελλο και τους βοηθούς επισκόπους Του, τον γενικό διευθυντή του Βαφειαδακείου ιδρύματος καθηγητή Παναγιώτη Σίσκο και τους ιερόπαιδες.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Φωτογραφίες από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων