09/08/2019 09/08/2019 Το βράδυ της 31ης Ιουλίου 2019, τελέσθηκε στην Ενορία Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης Ιερά Αγρυπνία για την Εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού. Η Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε κατά την Αγιορείτικη τάξη από τους δύο Ιερείς της Ενορίας. Στο τέλος του Όρθρου, έγινε κατά το τυπικό της ημέρας η τελετή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και...
Ενορίες : Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης
09 Αυγούστου, 2019 - 18:23
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2019 - 18:29

Υποδεχόμενοι τον Αύγουστο στη Ζωοδόχο Πηγή Λαρίσης

Διαδώστε:
Υποδεχόμενοι τον Αύγουστο στη Ζωοδόχο Πηγή Λαρίσης

Το βράδυ της 31ης Ιουλίου 2019, τελέσθηκε στην Ενορία Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης Ιερά Αγρυπνία για την Εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού.

Η Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε κατά την Αγιορείτικη τάξη από τους δύο Ιερείς της Ενορίας.

Στο τέλος του Όρθρου, έγινε κατά το τυπικό της ημέρας η τελετή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και στην συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Εορτής της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, στα γεγονότα που οδήγησαν στην καθιέρωσή της καθώς και στα σωτηριώδη μηνύματα που πρέπει να λάβουμε όλοι από τον Σταυρό του Κυρίου. Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε ο Μικρός Αγιασμός λόγω της πρωτομηνιάς προς ευλογία των Πιστών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων