16/03/2023 16/03/2023 Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Καρδίτσης θα υποδεχτεί την Ιερά και Σεβάσμια Εικόνα της Παναγίας «Πελεκητής» την Παρασκευή 17 Μαρτίου.  Την ιερά Εικόνα θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής. Πρόγραμμα Ακολουθιών: Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 19:00 Έλευση ιεράς και...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Καρδίτσης
16 Μαρτίου, 2023 - 7:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 7:43

Υποδοχή Ιεράς Εικόνας Παναγίας «Πελεκητής» στην Καρδίτσα

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιεράς Εικόνας Παναγίας «Πελεκητής» στην Καρδίτσα

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Καρδίτσης θα υποδεχτεί την Ιερά και Σεβάσμια Εικόνα της Παναγίας «Πελεκητής» την Παρασκευή 17 Μαρτίου.  Την ιερά Εικόνα θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής.

Πρόγραμμα Ακολουθιών:

  • Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

19:00 Έλευση ιεράς και σεβάσμιας εικόνας Παναγίας «Πελεκητής».

Ακολουθία Χαιρετισμών

  • Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

7:30 Ακολουθία του Όρθρου – Θεία Λειτουργία

18:00 Ακολουθία του Εσπερινού

  • Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 19 Μαρτίου 2023

7:30 Ακολουθία του Όρθρου – Θεία Λειτουργία θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής.

11:30 Ιερά Παράκληση – Αναχώρηση ιεράς Εικόνας

Η Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής

Είναι ένα από τα μοναστήρια που ξεχωρίζουν. Το τοπίο, η αρχιτεκτονική του, η ιστορία του καθιστούν την Ιερά Μονή της Παναγίας Πελεκητής προσκυνηματικό κέντρο. Βρίσκεται κτισμένη πάνω από την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα και υπάγεται διοικητικά στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Το Πρακτορείο Ορθοδοξία ταξίδεψε ως την κορφή των Αγράφων και σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην ιερά μονή που κρέμεται σαν αητοφωλιά πάνω από το χωριό Καρίτσα.

Η Ιερά Μονή πανηγυρίζει πέντε φορές το χρόνο. Συγκεκριμένα:

α. Στις 15 Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,

β. Στις 23 Αυγούστου, απόδοσις της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η Παναγία η Φανερωμένη, στην οποία είναι αφιερωμένος ο δεύτερος Ναός της Ιεράς Μονής,

γ. Στις 8 Σεπτεμβρίου, εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου,

δ. Στις 14 Φεβρουαρίου, εορτή του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Δαμιανού και

ε. Στην Ανάληψη του Κυρίου, στην οποία τιμάται το Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Διαβάστε ακόμη: Παναγία Πελεκητή: «H Βασίλισσα των Αγράφων» (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων