02/04/2022 02/04/2022 Τα Άχραντα Πάθη υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης (ή απλώς Μυρτιδιώτισσα) του Αλίμου πριν την Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών, κατά την οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος μετά από ευγενική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.   Κατά την υποδοχή παιάνισε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και...
Ενορίες : Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου
02 Απριλίου, 2022 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2022 - 11:01

Υποδοχή των Αχράντων Παθών στη Μυρτιδιώτισσα Αλίμου

Διαδώστε:
Υποδοχή των Αχράντων Παθών στη Μυρτιδιώτισσα Αλίμου
Τα Άχραντα Πάθη υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης (ή απλώς Μυρτιδιώτισσα) του Αλίμου πριν την Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών, κατά την οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος μετά από ευγενική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

 

Κατά την υποδοχή παιάνισε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και παρευρέθη πλήθος ευλαβών πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη.

Παρέστησαν οι βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών κ.κ. Καλλιάνος και Σπανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νάνου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριοι Δουδωνή, Φαλιέρος και Μιχαλέτος και ο πολιτευτής κ. Γαϊτάνης.
Στο μεστό λόγο του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, ευχόμενος να είμαστε ενωμένοι και εμείς με τον Χριστό όπως η Παναγία.
Έψαλλαν λαμπρά οι χοροί του Ναού, με ευθύνη του Πρωτοψάλτη κ. Κουτρά.
Τα Ιερά Σεβάσματα, προερχόμενα εκ της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, θα παραμείνουν στο Ναό έως και τη 10η Απριλίου.

Τα Άχραντα Πάθη περιλαμβάνουν τεμάχια εκ α) της κοκκίνης χλαμύδος, την οποίαν φόρεσαν στον Κύριό μας οι σταυρωτές Του, β) του σπόγγου, με τον οποίον ο Ρωμαίος στρατιώτης πότισε τον Σωτήρα του κόσμου όξος μεμειγμένο με χολή, γ) του ακανθίνου στεφάνου, που εδέχθη επί της κεφαλής Του ο λυτρωτής των ανθρώπων, και τέλος δ) του Τιμίου Σταυρού, επί του οποίου εθυσιάσθη εξαγάπης ο Σωτήρας του κόσμου Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων