31/03/2024 31/03/2024 Κύπρος Εσταυρωμένη Αφιέρωμα Τιμής και Μνήμης από το “Αληθώς”, 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή (1974-2024) “[…] Μένουμε μ’ ανοιχτές τις πληγές στο σταυρό του ορίζοντα. | Δεσπόζει το αίμα. Η Κύπρος καλεί. Στους | δρόμους του κόσμου αντηχεί η φωνή μας. | Ας μην αναπαύονται οι άνθρωποι. […]” (Από ποίημα του Μιχάλη...
Ενορίες : Ι.Ν. Παναγούλας Βανάτου Ζακύνθου
31 Μαρτίου, 2024 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2024 - 10:47

Ζάκυνθος: Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Διαδώστε:
Ζάκυνθος: Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Κύπρος Εσταυρωμένη
Αφιέρωμα Τιμής και Μνήμης από το “Αληθώς”,
50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή (1974-2024)

“[…] Μένουμε μ’ ανοιχτές τις πληγές στο σταυρό του ορίζοντα. | Δεσπόζει το αίμα. Η Κύπρος καλεί. Στους | δρόμους του κόσμου αντηχεί η φωνή μας. | Ας μην αναπαύονται οι άνθρωποι. […]” (Από ποίημα του Μιχάλη Πασιαρδή)

Με την ευκαιρία της επετείου της αρχής του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων κατά των Βρετανών (οργάνωση ΕΟΚΑ – 1η Απριλίου 1955) και τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή των Τούρκων και την κατοχή της μισής Μεγαλονήσου (τον Ιούλιο του 1974), το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης Ενορίας Βανάτου “Αληθώς”, οργανώνει και παρουσιάζει μιαν αφιερωματική εκδήλωση, την Κυριακή Β΄ των Νηστειών, 31 Μαρτίου 2024, ώρα 8:30 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου στη Ζάκυνθο, ως εξής:

α) Βιωματική ομιλία από τον κ. Βενιζέλο Χριστοδούλου, Κύπριο Εκπαιδευτικό, ο οποίος θα αναφερθεί, αφενός μεν στην ίδρυση και απελευθερωτική δράση της ΕΟΚΑ, αφετέρου δε, στο πώς ο ίδιος έζησε τα φρικτά γεγονότα της εισβολής των Τούρκων στη γενέτειρά του.

β) Ανάγνωση ποιημάτων, για τους διαχρονικούς αγώνες της Κύπρου, προερχόμενα από την κυπριακή Γραμματεία. Διαβάζει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Εκπαιδευτικός.

γ) Τραγούδια, που αφορούν στην μαρτυρική Κύπρο, “χρυσοπράσινο φύλλο στην άκρη του πέλαγου”, Εσταυρωμένη ακόμη, τα οποία θα αποδοθούν από τον καλλιτέχνη και ιεροψάλτη κ. Δημήτρη Κάνδηλα, συνοδευόμενον από “Το όνειρο του παιδιού”, την πολυφωνική Μικτή Χορωδία που διευθύνει.

Καλούνται οι φιλίστορες και φιλόμουσοι να παραστούν, ώστε από κοινού να μνημνομνεύσουν τιμητικά τους Αγώνες της Κύπρου για την Ελευθερία!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων