19/11/2018 19/11/2018 Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σταυρουπόλεως, τον οποίο φιλοξενεί εδώ και χρόνια το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρουπόλεως.   Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του άφρονος πλουσίου...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης
19 Νοεμβρίου, 2018 - 15:44
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2018 - 15:45

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Αικατερίνης Σταυρουπόλεως

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Αικατερίνης Σταυρουπόλεως

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σταυρουπόλεως, τον οποίο φιλοξενεί εδώ και χρόνια το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρουπόλεως.

 

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του άφρονος πλουσίου από τον Ευαγγελιστή Λουκά, τονίζοντας τα τρία λάθη του ανώνυμου πλουσίου, δηλαδή την έλλειψη της μνήμης θανάτου, την νυχτερινή δράση του και την απουσία του φωτός από την ζωή του καθώς και την εμμονή του στον κορεσμό της ψυχής του με υλικά αγαθά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Διονύσιο Πατσάνη, οι οποίοι εξυπηρετούν τόσα χρόνια τις ποιμαντικές ανάγκες της ενορίας της Αγίας Αικατερίνης, τους πιστούς για την συμμετοχή και την στήριξη τους στο έργο της καινούργιας αυτής ενορίας, τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη και τους συνεργάτες του ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη για το επερχόμενο

πανηγύρι της Αγίας Αικατερίνης, το οποίο θα εορταστεί με λαμπρότητα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εντός του Δημοτικού Σχολείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων