10/11/2020 11/11/2020 Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός, Άρης Σερβετάλης, που ενσαρκώνει τον Άγιο Νεκτάριο στην ταινία «Man of God» (Ο άνθρωπος του Θεού) της Yelena Popovic, μίλησε στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη με αφορμή την αποκάλυψη της αφίσας της ταινίας μόλις χθες.  Παρακολουθήστε το απόσπασμα:  O πρωταγωνιστής της ταινίας εξήγησε αρχικά το...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 9:37

Άρης Σερβετάλης στον pemptousia fm: «Γνώρισα έναν Άγιο»

Διαδώστε:
Άρης Σερβετάλης στον pemptousia fm: «Γνώρισα έναν Άγιο»

Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός, Άρης Σερβετάλης, που ενσαρκώνει τον Άγιο Νεκτάριο στην ταινία «Man of God» (Ο άνθρωπος του Θεού) της Yelena Popovic, μίλησε στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη με αφορμή την αποκάλυψη της αφίσας της ταινίας μόλις χθες. 

Παρακολουθήστε το απόσπασμα:

O πρωταγωνιστής της ταινίας εξήγησε αρχικά το πως του αποδόθηκε ο ρόλος «H Yelena Popovic αρχικά με είχε προσεγγίσει, για να συμμετέχω στην ταινία με οποιονδήποτε ρόλο  και, αφού δήλωσα τη διαθεσιμότητά μου, μου είπε να κάνω τον Άγιο τελικά… Είναι μία ευλογία να κάνω αυτόν τον ρόλο…».

Σχετικά με το εάν γνώριζε τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου πριν του προταθεί ο ρόλος, ο κύριος Σερβετάλης δήλωσε: «Γνώριζα πολύ επιφανειακά… Δεν είχα μελετήσει τον βίο του… Ωστόσο, πριν την έναρξη των γυρισμάτων μελέτησα. Ο Άγιος ήταν πολυγραφότατος. Διάβασα κάποια βιβλία του, προσπάθησα να μπω στο πνεύμα του, αλλά το πιο σημαντικό από όλη αυτή τη μελέτη ήταν ότι έμαθα το πώς μπορεί να γίνει κανείς καλύτερος χριστιανός… Ο Άγιος θυσιαζόταν, αφιέρωνε όλον τον προσωπικό του χρόνο στον Θεό και τους συνανθρώπους του. Βλέποντας όλα αυτά, ήθελα κι εγώ να μπω σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα, να γίνω πιο χριστιανός…».

Σε ερώτηση για το εάν χρειάστηκε να αλλάξει τη ζωή του, για να έρθει πιο κοντά στη μορφή του Αγίου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Άρης Σερβετάλης απάντησε πώς άλλαξε τον τρόπο που τοποθετείται στην καθημερινότητά του, το πώς διαχειρίζεται το χρόνο του, για να μπει στην κάθαρση. «Προσπάθησα να ακολουθήσω αυτόν τον αγώνα, που κάνει ένας ορθόδοξος χριστιανός, για να γίνει αυτή η αυτογνωσία, μια μάχη με τον ίδιο μου τον εαυτό… Προσπάθησα η διαδρομή του Αγίου να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και στην προσωπική μου ζωή. Το πώς εμπιστεύτηκε όλη του τη ζωή στα χέρια της πρόνοιας του Θεού, πώς ενδυναμώθηκε από αυτό…».

Ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε πως όλοι οι συντελεστές αισθάνθηκαν την παρουσία του Αγίου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων… «Ήταν αισθητή η παρουσία του και η ευλογία του, για να γίνει η ταινία… Γίνονταν πράγματα που έχουν ένα ειδικό βάρος… Δεν μπορείς να τα μεταφέρεις εύκολα στους άλλους αυτά… Για παράδειγμα, έβλεπες ότι κάποια στιγμή θα πέσεις κάτω από την κούραση, ότι δεν αντέχεις άλλο, αλλά ξαφνικά ερχόταν ένα κύμα ενδυνάμωσης… Κοιταζόμασταν μεταξύ μας με αυτά που γίνονταν…»

Όσο για το τι αποκόμισε από την ταινία, είπε ταπεινά: «Γνώρισα έναν Άγιο και πλέον τον αισθάνομαι πολύ κοντά μου, έγινε ένα πρόσωπο οικείο και πολύ ζωντανό… Αισθάνομαι αυτή την αλλοίωση ως προς τον εαυτό σου. Είναι σαν να έχεις γνωρίσει ένα φίλο και να αισθάνεσαι ότι αυτή η σχέση είναι αιώνια. Αισθάνομαι ότι εμπλουτίστηκε η σχέση μου με ένα νέο πρόσωπο μακροπρόθεσμα… Μέσα από τον βίο του Αγίου διαπίστωσα ότι μέσα στον αγώνα, αποκαλύπτεται ο εαυτός σου… Τη συκοφαντία και ό,τι συμβαίνει το παίρνεις σαν ένα θέλημα Θεού και αισθανόμουν αυτό το μεγαλείωδες… Είδα πώς αφήνεται κάποιος μέσα στις κακουχίες να εμπιστεύεται ακόμα περισσότερο τον Θεό και να παίρνει θέση σε σχέση με την εχθρότητα, αλλά όχι με τα πρόσωπα… Πώς είναι να μπορεί κανείς να παίρνει θέση απέναντι στην πράξη και όχι στο πρόσωπο… Αυτό είναι κάτι που με συγκίνησε… Μπορούσε (ο Άγιος) να κρίνει την πράξη και όχι τα πρόσωπα… Αυτό είναι κάτι φωτισμένο… Ήταν χαριτωμένος, διότι το έκανε στην πράξη και όχι στα λόγια… Εμείς είμαστε εμπαθείς… Ο Άγιος είχε βγει από αυτό!». 

Όσον αφορά τη συνεργασία του με την σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο της ταινίας, Yelena Popovic, είπε: «Την εκτίμησα πάρα πολύ. Δεν γίνονται εύκολα τέτοιες ταινίες. Χρειάζεται πίστη για να το κάνεις αυτό… Η αισθητική της και η ματιά της με βοήθησε, μου έδωσε χώρο, χρόνο για να το κάνω αυτό…».

Σχετικά με τη συνεργασία του με τους ξένους ηθοποιούς της ταινίας, ο κ. Σερβετάλης δήλωσε: «Η συνεργασία με τον Μίκυ Ρουρκ ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία… Οι συνθήκες δεν βοήθησαν να έχουμε μεγάλη επαφή μεταξύ μας… Είναι εκρηκτική φυσιογνωμία… Συμμετέχοντας στον ίδιο χώρο, τοποθετείται πολύ δυνατά μέσα στο σετ». Όσο για τον Ρώσο αστέρα, Αλεξάντρ Πετρόφ, είπε: «Τρομερός άνθρωπος, εξαιρετικό παιδί, πολύ καλός συνεργάτης».

Το μήνυμα της ταινίας είναι πολλαπλό, πολυεπίπεδο. Προσωπικά αυτό που πήρα εγώ είναι ότι στη ζωή πέφτουμε και πρέπει να σηκωνόμαστε. «Με πίστη στον Θεό αποκαλύπτονται τα πράγματα και ο εαυτός μας, όταν μπαίνεις στη διαδικασία του να αγωνίζεσαι… Είναι ο μόνος τρόπος να δεις ποιος πραγματικά είσαι και να συνδεθείς με τον δημιουργό σου».

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων