11/11/2020 11/11/2020 Την ευχή να προστατεύει ο Άγιος Μηνάς τον κόσμο από κάθε κακό, κάθε απειλή ορατή και αόρατη, είτε λέγεται κορωνοϊός είτε κίνδυνος εξ Ανατολάς, ώστε να συνεχίζει ελεύθερος και χαρούμενος να απολαμβάνει το θείο δώρο που λέγεται ζωή, όπως ακριβώς προστάτευσε τους Ηρακλειώτες τη νύχτα της Αναστάσεως του 1826, έδωσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Μεθόδιος...
11 Νοεμβρίου, 2020 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 23:06

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπ. Κρήτης μίλησε στον PemptousiaFm

Διαδώστε:
Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπ. Κρήτης μίλησε στον PemptousiaFm

Την ευχή να προστατεύει ο Άγιος Μηνάς τον κόσμο από κάθε κακό, κάθε απειλή ορατή και αόρατη, είτε λέγεται κορωνοϊός είτε κίνδυνος εξ Ανατολάς, ώστε να συνεχίζει ελεύθερος και χαρούμενος να απολαμβάνει το θείο δώρο που λέγεται ζωή, όπως ακριβώς προστάτευσε τους Ηρακλειώτες τη νύχτα της Αναστάσεως του 1826, έδωσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη, μιλώντας για τη γιορτή του Πολιούχου του Ηρακλείου.

Ο Πρωτοσύγκελος αναφέρθηκε, βεβαίως, και στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ενημερώνοντάς μας πως ο Σεβασμιώτατος αναμένεται να βγει από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και να επιστρέψει στα καθήκοντά του τις επόμενες μέρες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

«Δυστυχώς φέτος ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου έγινε χωρίς την παρουσία κόσμου. Αυτό βέβαια συνθλίβει τις καρδιές μας, ωστόσο οι ιερείς που επιτελέσαμε την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή αισθανόμασταν διαρκώς την παρουσία όλου του Ηρακλειώτικου λαού, που τέτοιες μέρες συνήθιζε να κατακλύζει τους δρόμους, για να λάβει την ευλογία του Αγίου Μηνά. Και εάν και ήταν εντελώς διαφορετική η πανήγυρη φέτος, πρωτόγνωρη, δεν πτοούμαστε, δεν χάνουμε την πίστη μας, την προσήλωσή μας στις παραδόσεις της εκκλησίας μας και του γένους μας. Μια χρονιά είναι και θα περάσει…», είπε αρχικά ο Πανοσιολογιότατος, που εν συνεχεία αναφέρθηκε στα θαύματα του Αγίου Μηνά προς τον λαό του Ηρακλείου.

Το θαύμα του Πάσχα του 1826

«Μετά την κατάκτηση του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, οι Ηρακλειώτες έμειναν χωρίς ναό (είχαν μετατραπεί σε μουσουλμανικά τεμένη) για περισσότερο από έναν αιώνα. Αρχικά χτίστηκε ο μικρός ναός… Εκεί έλαβε χώρα και το θαύμα… Στο Ηράκλειο υπήρχε τότε το τάγμα των πιο αιμοσταγών γενιτσάρων… Τρία τάγματα γενιτσάρων είχαμε… Θεώρησαν ότι την ημέρα της Αναστάσεως ήταν ευκαιρία να επιδοθούν σε ανηλεείς σφαγές. Όμως εμφανίστηκε ο Άγιος Μηνάς, κραδαίνοντας το ξίφος του στον αέρα. Οι Τούρκοι δεν αναγνώριζαν τον Άγιο Μηνά, αλλά έβλεπαν στο πρόσωπό του τη μορφή του διοικητή τους κι έτσι νόμιζαν ότι ο ίδιος ακύρωνε τη σφαγή…»,

Ακούστε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Μεθόδιο να περιγράφει αυτό και άλλα θαύματα στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί, όπου μιλά και για τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, τη μεταστροφή της κατάστασης της υγείας του οποίου αποκαλεί θαύμα!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων