26/11/2020 26/11/2020 Στην εκπομπή του ραδιοφώνου της Πεμπτουσίας “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με τη Μαρία Γιαχνάκη φιλοξενήθηκε η επιστημονικά υπεύθυνη της “Βραδιάς του Ερευνητή” στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Καθηγήτρια του ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου η οποία μίλησε για την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 27 Νοεμβρίου . Επίσης, η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων με...
26 Νοεμβρίου, 2020 - 16:17

“Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με τη Μαρία Γιαχνάκη

Διαδώστε:
“Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με τη Μαρία Γιαχνάκη

Στην εκπομπή του ραδιοφώνου της Πεμπτουσίας “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με τη Μαρία Γιαχνάκη φιλοξενήθηκε η επιστημονικά υπεύθυνη της “Βραδιάς του Ερευνητή” στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Καθηγήτρια του ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου η οποία μίλησε για την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 27 Νοεμβρίου .

Επίσης, η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων με έδρα τη Θεσσαλονίκη κα. Φλώρα Καραγιάννη μίλησε για την έκθεση “Οι στρατιωτικοί Άγιοι στο Βυζάντιο”.  Η κ. Καραγιάννη σημείωσε για την έκθεση που εγκαινιάστηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι “η ιδέα προέκυψε μέσα από τη βυζαντινολογική έρευνα και τη σημασία που έδωσε σε στρατιωτικούς αγίου το Βυζάντιο με απεικονίσεις στους Ιερούς Ναούς.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος σχολίασε την πανδημία του κορωνοϊού και την επιρροή του στους ανθρώπους αλλά και τη στάση της Εκκλησίας. Ακόμα μίλησε για την Θεία Κοινωνία αλλά και την εορτή των Χριστουγέννων που έρχεται.  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων