30/11/2020 30/11/2020 Ο κ. Αλέξανδρος Χάιδας πρόεδρος του Πανηπειρωτικού συλλόγου της Πάτρας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” από την Μαρία Γιαχνάκη και σχολίασε την εορτή του Αγίου Ανδρέα που είναι Πολιούχος της Πάτρας και τη σύνδεσή του με τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών.  Ακούστε το απόσπασμα:  Για τη σχέση του Συλλόγου με τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα...
30 Νοεμβρίου, 2020 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2020 - 16:50

Οι νέοι στηρίζονται στις ρίζες τους

Διαδώστε:
Οι νέοι στηρίζονται στις ρίζες τους

Ο κ. Αλέξανδρος Χάιδας πρόεδρος του Πανηπειρωτικού συλλόγου της Πάτρας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” από την Μαρία Γιαχνάκη και σχολίασε την εορτή του Αγίου Ανδρέα που είναι Πολιούχος της Πάτρας και τη σύνδεσή του με τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών. 

Ακούστε το απόσπασμα:

Για τη σχέση του Συλλόγου με τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα ο πρόεδρος σημείωσε:  “Ένα μέλος του Πανηπειρωτικού συλλόγου συνέβαλε στην επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα. Το μέλος Ηλίας Μπογδανόπουλος το 1964 συνέταξε σε βυζαντινό ύφος όλης της αλληλογραφίας μεταξύ του τότε δημάρχου Πατρών και του Βατικανού ενώ ο Ηλίας Μπογδανόπουλος είχε λάβει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οφίκκιο του Μέγα Υμνογράφου”

Ακόμα ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος συνδέεται με τον Άγιο Ανδρέα καθώς στις 20 Νοεμβρίου το 2007, ημέρα εορτής του Αγίου Ανδρέα εγκαινιάστηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το καύχημα του συλλόγου το Σπίτι του Ηπειρώτη.

Επιπλέον ανέφερε ο κ. Χάιδας ότι ο Απόστολος Ανδρέας πέρασε και από την Ήπειρο πριν μεταβεί στην Αχαΐα κάτι που καθιστά τη σχέση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών με τον Άγιο πολυσύνθετη.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στην κοινωνική και πολιτιστική κληρονομιά και έργο που κάνει ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών και ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:  “Ο Πανηπειρωτικος συλλογος πατρών κάνει διάφορες υλικές και άυλες αγαθοεργίες. Αυτές τις μέρες μαζεύει τρόφιμα για ευαγή ιδρύματα ενώ το σπίτι του ηπειρώτη που είναι πολιτιστικός χώρος αποτελεί μέρος τόσο για μικρές όσο και μεγάλες λικίες ενώ διαθέτει βιβλιοθήκη με πάνω από 1500 τίτλους”

Στη συνέχεια μίλησε για την επιστροφή των νέων στην παράδοση των Ηπειρωτών και για τη μεγάλη συμμετοχή των νέων στις δράσεις του συλλόγου. Ενώ σχολίασε την μουσική των Ηπειρωτών και την διατήρηση των ηπειρωτικών μουσικών οργάνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων