06/12/2023 07/12/2023 Με αφορμή το θέμα του νομοσχεδίου του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το προσεχές διάστημα, ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, από τη Μαρία Γιαχνάκη, στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» του διαδικτυακού ραδιοφώνου Pemptousia FM. Απαντώντας στο ερώτημα, «από ποια...
06 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2023 - 9:13

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης

Διαδώστε:
Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης

Με αφορμή το θέμα του νομοσχεδίου του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το προσεχές διάστημα, ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, από τη Μαρία Γιαχνάκη, στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» του διαδικτυακού ραδιοφώνου Pemptousia FM.

Απαντώντας στο ερώτημα, «από ποια θεολογική και ανθρωπολογική βάση φτάνουμε στην ποιμαντική αντιμετώπιση και διευθέτηση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος;», ο Καθηγητής μίλησε, μεταξύ άλλων, για την τεκνοθεσία στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και για την πρόκληση που αποτελεί για την Εκκλησία και την κοινωνία.

Τόνισε μάλιστα ότι για τους Χριστιανούς αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρο ενώ αναφέρθηκε και στην οικογένεια λέγοντας ότι οι γονείς πρέπει να προσέχουν ιδιαιτέρως και να φροντίζουν για ένα τέτοιο περιβάλλον που να δημιουργεί ασφάλεια στα παιδιά και όχι σύγχιση η οποία θα τα οδηγεί σε άλλες αναζητήσεις.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο π. Βασίλειος Καλλιακμάνης στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη:

Ακούστε σε podcast ολόκληρη την εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» της Τετάρτης 6ης Δεκεμβρίου 2023:

Η εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, στις 2:00 το μεσημέρι, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Pemptousia FM.

Στην εκπομπή θα μπορείτε να ενημερώνεστε για γεγονότα που απασχολούν την κοινωνία, την Εκκλησία, την πολιτική, καθώς και γενικότερα τον παγκόσμιο χάρτη. Στην εκπομπή θα γίνεται επίσης ανασκόπηση στα γεγονότα της εβδομάδας με ρεπορτάζ, σχόλια, αναλύσεις και συνεντεύξεις.

Βρείτε όλες τις προηγούμενες εκπομπές σε podcast στον σύνδεσμο: https://epikairothta.castos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων