27/12/2023 28/12/2023 Στην εκπομπή «Επικαιρότητα» στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας Pemptousia FM, με τη Μαρία Γιαχνάκη, σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, είχαμε την δυνατότητα να ταξιδέψουμε από την Αγία Γη, στη Νότια Μαδαγασκάρη και από εκεί στο Κονγκό στην Κινσάσα. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε στα παιδιά της απομακρυσμένης περιοχής του χάρτη, όπου η...
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2023 - 1:32

O Τολιάρας Πρόδρομος για το έργο της Oρθόδοξης Eκκλησίας

Διαδώστε:
O Τολιάρας Πρόδρομος για το έργο της Oρθόδοξης Eκκλησίας

Στην εκπομπή «Επικαιρότητα» στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας Pemptousia FM, με τη Μαρία Γιαχνάκη, σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, είχαμε την δυνατότητα να ταξιδέψουμε από την Αγία Γη, στη Νότια Μαδαγασκάρη και από εκεί στο Κονγκό στην Κινσάσα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε στα παιδιά της απομακρυσμένης περιοχής του χάρτη, όπου η αγάπη του Ευαγγελίου «αναθρέφει» τις παιδικές τους ψυχές.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ο Θεοφιλέστατος διατηρεί προσωπική επαφή με τους ανθρώπους της περιοχής και για αυτό ταξιδεύει συχνά. Σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο, ο Επίσκοπος έχει την έννοια του πατέρα. «Εδώ τον Επίσκοπο τον αποκαλούν πατέρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «πραγματικά διανύουμε τεράστιες αποστάσεις» και μέσα στην ζέστη που υπάρχει, «αλλά μέσα σε όλη αυτήν την ταλαιπωρία όταν ξέρεις ότι σε υποδέχονται με χορούς και τραγούδια […] όλα αυτά σε γεμίζουν ως άνθρωπο, πατέρα, Επίσκοπο».

Το ζητούμενο της ζωής μας είναι ο κάθε άνθρωπος να γίνεται μία γέφυρα, να υπάρχει επικοινωνία, όπως υπογράμμισε.

«Καθημερινά βιώνουμε τον θάνατο και παιδιών και μεγαλυτέρων ανθρώπων», είπε ο Θεοφιλέστατος.

Οι άνθρωποι περπατούν έως και δύο ώρες για να έρθουν στην Εκκλησία, όπως περιέγραψε ο Επίσκοπος κ. Πρόδρομος και πρόσθεσε ότι τα παιδιά αφότου εκκλησιαστούν προσπαθούν να ξαναμπούν στη σειρά για να ξανακοινωνήσουν.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε σε μία δυσάρεστη τοπική παράδοση κατά την οποία αν γεννηθούν δίδυμα, το ένα από τα δύο είτε το δίνουν σε κάποιον άλλο ή το σκοτώνουν. Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, στα τέλη του Μαΐου του 2023 η Επισκοπή ξεκίνησε τη δημιουργία ορφανατροφείου.

Μεταφέροντας το δικό του μήνυμα των Χριστουγέννων, τόνισε ότι είναι ένα μήνυμα ταπείνωσης, γιατί ο Χριστός γεννιέται σε έναν ταπεινό χώρο. Από την πρώτη στιγμή ο Χριστός έρχεται πάνω στη γη και συνεχίζει με τον τρόπο που ζει και με το τέλος του, μας αποδεικνύει ότι χάρη στην ταπείνωση ο Θεός προτιμάει και αναδεικνύει τον άνθρωπο που ταπεινώνεται, όπως ανέφερε. «Οι άνθρωποι στην Αφρική πραγματικά ζουν μέσα στην ταπείνωση και ταπεινώνονται καθημερινώς από όλα τα προηγμένα κράτη», κατέληξε.

Ακούστε σε podcast ολόκληρη την εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» της Τετάρτης 27ης Δεκεμβρίου 2023:

Η εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Pemptousia FM. Μαζί της ο Νικόλαος Ζαΐμης.

Στην εκπομπή θα μπορείτε να ενημερώνεστε για γεγονότα που απασχολούν την κοινωνία, την Εκκλησία, την πολιτική, καθώς και γενικότερα τον παγκόσμιο χάρτη. Στην εκπομπή θα γίνεται επίσης ανασκόπηση στα γεγονότα της εβδομάδας με ρεπορτάζ, σχόλια, αναλύσεις και συνεντεύξεις.

Βρείτε όλες τις προηγούμενες εκπομπές σε podcast στον σύνδεσμο: https://epikairothta.castos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων