27/05/2021 27/05/2021 Στις καθημερινές προκλήσεις της ιεραποστολής και στις αντιξοότητες που βιώνει στην μακρινή Τανζανία αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Τανζανίας κ. Δημήτριος, μιλώντας στην εκπομπή “Επικαιρότητα” του Ραδιοφώνου της Πεμπτουσίας με την Μαρία Γιαχνάκη, την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημαντικότητα του εμβολιασμού των παιδιών στην Αφρική. “Να σώσεις μια ψυχή με τρία...
27 Μαΐου, 2021 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2021 - 20:28

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Ειρηνουπόλεως Δημήτριος: “Η ζωή ενός παιδιού πεταμένη μέσα στο δοχείο απορριμμάτων”

Διαδώστε:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Ειρηνουπόλεως Δημήτριος: “Η ζωή ενός παιδιού πεταμένη μέσα στο δοχείο απορριμμάτων”

Στις καθημερινές προκλήσεις της ιεραποστολής και στις αντιξοότητες που βιώνει στην μακρινή Τανζανία αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Τανζανίας κ. Δημήτριος, μιλώντας στην εκπομπή “Επικαιρότητα” του Ραδιοφώνου της Πεμπτουσίας με την Μαρία Γιαχνάκη, την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημαντικότητα του εμβολιασμού των παιδιών στην Αφρική. “Να σώσεις μια ψυχή με τρία ευρώ. Τόσο στοιχίζει το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς. Ποιος δεν έχει τρία ευρώ να βοηθήσει μια ψυχή; Αν επισκεφτώ το δοχείο απορριμμάτων του σπιτιού του κάθε Έλληνα θα βρω τη ζωή ενός παιδιού πεταμένη μέσα στο δοχείο απορριμμάτων στο μπαλκόνι μας. Από φαγητά που δε μας άρεσαν, από φαγητά που έληξαν, από υπερκατανάλωση. Κάθε χρόνο εμβολιάζουμε 5.000 παιδιά” τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Ακούστε την συνέντευξη:

 

Στη συνέχεια ανέφερε μια ιστορία με έναν Γέροντα που τον επισκέφτηκε και του δώρισε κάποια χρήματα και στην απορία του ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως γιατί τα δωρίζει αφού τα έχει ανάγκη πήρε την απάντηση από τον Μοναχό ότι “Τουλάχιστον όταν βρεθώ στο θρόνο του Θεού να κρατώ στα χέρια μου τη ζωή ενός παιδιού που έσωσα από την πείνα στην Αφρική”. Είναι πολύ σημαντικό να σώσουμε ένα παιδί, να κλάψει μια μάνα λιγότερη” σημείωσε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως.

“Κάθε παιδί είναι ένα δώρο του Θεού στον κόσμο” τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης όπου περιέγραψε πως έσωσε κάτι παιδιά που ήταν μουσουλμάνοι, τα οποία στη συνέχεια θέλησαν οι οι οικογένειές τους να βαφτιστούν και κατάφερε ο Σεβασμιώτατος να βαφτίσει τους πρώτους 800 μουσουλμάνους αποδεικνύοντας την Αγάπη του Ευαγγελίου.

Επιπλέον ο Μητροπολίτης μίλησε για την ευχή που έλαβε από τον Άγιο Παΐσιο για να ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ιεραποστολή στην Αφρική. Ο Μητροπολίτης είπε ότι η γνωριμία τους ήταν καταλυτική. Ακόμα μίλησε για το Ιεραποστολικό έργο στην Καλκούτα και τη γνωριμία του με την Μητέρα Τερέζα και τα διδάγματα που πήρε από αυτή. 

 

Για να βοηθήσετε την Ιεραποστολική Δράση της Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως & Τανζανίας μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον Λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας:

213/005506-92
ΙΒΑΝ: GR 48 0110 2130 0000 2130 0550 692
SWIFT – BIC: ETHNGRAA
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή σε Podcast και πατώντας εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων