21/01/2021 21/01/2021 Για την προσωπικότητα του κοιμηθέντος Καθηγουμένου της Ιερας Μονής Σταυροβουνίου Γέροντος Αθανασίου, μίλησε στην εκπομπή του Pemptousia fm «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος. Ο Πανιερώτατος έκανε λόγο για την μοναχική θωριά του μακαριστού “Γέροντος των Γερόντων” και την ασκητική όψη του. Υπενθύμισε,...
21 Ιανουαρίου, 2021 - 16:57
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2021 - 17:20

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Γέρων Αθανάσιος “δεν ήταν Γέροντας, ήταν αββάς!”

Διαδώστε:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Γέρων Αθανάσιος “δεν ήταν Γέροντας, ήταν αββάς!”

Για την προσωπικότητα του κοιμηθέντος Καθηγουμένου της Ιερας Μονής Σταυροβουνίου Γέροντος Αθανασίου, μίλησε στην εκπομπή του Pemptousia fm «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος. Ο Πανιερώτατος έκανε λόγο για την μοναχική θωριά του μακαριστού “Γέροντος των Γερόντων” και την ασκητική όψη του. Υπενθύμισε, εξάλλου, εκείνο το μνημειώδες που είχε πει κάποτε ο Γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης για τον κεκοιμημένο πλέον Γέροντα Αθανάσιο, ότι, “δεν είναι Γέροντας, είναι αββάς!”.

Ο Πανιερώτατος Κιτίου ενθύμισε την άκρα υπακοή που επέδειξε ο Καθηγούμενος Γέρων Αθανάσιος σε όλη τη διάρκεια του βίου του και την πιστή και ακράδαντη τήρηση των όσων εδιδάχθη απο τους Γεροντάδες του, τα οποία με ακρίβεια παρέδωσε ως παρακαταθήκη προς τους επομένους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων