04/03/2021 05/03/2021 Με αφορμή τη σειρά ομιλιών “Μαρτύρων και Ηρώων αίμα” της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μίλησε στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και την Μαρία Γιαχνάκη για τους νεομάρτυρες της Επανάστασης για την πανδημία...
04 Μαρτίου, 2021 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2021 - 20:18

«Μας κρατούν οι Άγιοί μας με τα θαύματά τους»

Διαδώστε:
«Μας κρατούν οι Άγιοί μας με τα θαύματά τους»

Με αφορμή τη σειρά ομιλιών “Μαρτύρων και Ηρώων αίμα” της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μίλησε στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και την Μαρία Γιαχνάκη για τους νεομάρτυρες της Επανάστασης για την πανδημία που μαστίζει την ανθρωπότητα και για τους Αγίους Λουκά τον Ιατρό, Κοσμά τον Αιτωλό και Άγιο Δημήτριο τυ οποίου τα λείψανα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με δική του μέριμνα. Ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο, ο Σεβασμιώτατος  συγκινήθηκε ιδιαιτέρως.

ΑΚΟΥΣΤΕ την συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνος:

Περιέγραψε μάλιστα θαύματα που επιτέλεσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, με βασικό αυτό της ολοκλήρωσης των σχεδίων για την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, αλλά και ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, το παρεκκλήσιο του οποίου αποτελεί πλέον σημαντικό προσκύνημα της περιοχής.

Μιλώντας δε για το μοναστήρι της Δοβράς, απ’ όπου ξεκίνησε η Επανάσταση της περιοχής το 1822, είπε ότι, μετά από αυτήν, η Πύλη έδωσε εντολή «Ούτε πετεινός να μη λαλεί στη Νάουσα»… Έτσι, στην περιοχή της Νάουσας αναδείχθηκαν 1241 νεομάρτυρες!

Ακόμα, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το πώς έδωσε ο Θεός να φέρει εκείνος τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου από το San Lorenzo in Campo της Ιταλίας, το 1978, στη Θεσσαλονίκη. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να μιλήσει και για τα θαύματα που έκανε ο Άγιος Δημήτριος κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής και μετά.

Παράλληλα, ο κ. Παντελεήμων απάντησε σε ερωτήσεις για τα θέματα της επικαιρότητας, μιλώντας για την πανδημία ως ταρακούνημα εκ Θεού, την Θεία Κοινωνία ως φάρμακο, την πίστη μας και το πώς αυτή μπορεί να συγκριθεί με εκείνη των μαρτύρων και των ηρώων, αλλά και την κατάθλιψη.

Επίσης, αναφέρθηκε στον γέροντα Γεράσιμο τον Μικραγιαννανίτη και το κομμάτι της καρδιάς του που άφησε στο Άγιο Όρος.

Επιγραμματικά αναφέρουμε μερικά από τα λεγόμενά του:

  • Έχει πάρει η ζωή μας τέτοια διάσταση και ξεχνούμε το ένα για το οποίο υπάρχει χρεία…
  • H προσευχή και η μετάνοια θα μας βοηθήσουν πνευματικά, διότι αν δεν έχεις πνευματική υγεία δεν βρίσκεις δύναμη στις δυσκολίες…
  • Σωζόμεθα με το φάρμακο της Θείας Κοινωνίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων