29/12/2020 29/12/2020 Ο κορυφαίος ερμηνευτής της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής -και δη της θρακιώτικης- και σημαντικός δάσκαλος των συνεχιστών της παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης, μίλησε στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη Μαρία Γιαχνάκη για την πορεία της καλλιτεχνικής του ζωής, τη φτώχεια στα πρώτα χρόνια αλλά και τη χαρά παρά τις δυσκολίες, την αρχική… ντροπή (!) να...
29 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2020 - 18:09

«Το δημοτικό τραγούδι είναι συνυφασμένο με τη θρησκεία μας»

Διαδώστε:
«Το δημοτικό τραγούδι είναι συνυφασμένο με τη θρησκεία μας»

Ο κορυφαίος ερμηνευτής της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής -και δη της θρακιώτικης- και σημαντικός δάσκαλος των συνεχιστών της παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης, μίλησε στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη Μαρία Γιαχνάκη για την πορεία της καλλιτεχνικής του ζωής, τη φτώχεια στα πρώτα χρόνια αλλά και τη χαρά παρά τις δυσκολίες, την αρχική… ντροπή (!) να τραγουδήσει τα τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του λόγω συνθηκών, το πώς αυτό άλλαξε, τους δασκάλους του, τη βυζαντινή μουσική, το μουσικό εργαστήρι του, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το οφφίκιο του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας Του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, με το οποίο τον τίμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τον Νοέμβριο του 2010. «Το δημοτικό τραγούδι είναι συνυφασμένο με τη θρησκεία μας, με την ιστορία μας», τόνισε ο κ. Αηδονίδης. 

Όλα αυτά μπορείτε να τα ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα:   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων