28/11/2018 28/11/2018 Τρεις δημοσιογράφοι βίωσαν θαύμα στην κατεχόμενη Κύπρο με τον Άγιο Θύρσο που τους άνοιξε την πόρτα της εκκλησίας του. Αυτό είναι το εκκλησάκι στο οποίο ασκήτεψε ο άγιος και αναβλύζει αγίασμα θαυματουργώντας σε τυφλούς, για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω.   Η μαρτυρία Πηγαίνοντας για το Ριζοκάρπασο στην κατεχόμενη Κύπρο σταματήσαμε στην εκκλησία του Αγίου Θύρσου....
28 Νοεμβρίου, 2018 - 18:04
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2018 - 18:05

Άγιος άνοιξε την πόρτα του σε τρεις δημοσιογράφους (βίντεο)

Διαδώστε:
Άγιος άνοιξε την πόρτα του σε τρεις δημοσιογράφους (βίντεο)

Τρεις δημοσιογράφοι βίωσαν θαύμα στην κατεχόμενη Κύπρο με τον Άγιο Θύρσο που τους άνοιξε την πόρτα της εκκλησίας του. Αυτό είναι το εκκλησάκι στο οποίο ασκήτεψε ο άγιος και αναβλύζει αγίασμα θαυματουργώντας σε τυφλούς, για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω.

 

Η μαρτυρία

Πηγαίνοντας για το Ριζοκάρπασο στην κατεχόμενη Κύπρο σταματήσαμε στην εκκλησία του Αγίου Θύρσου.
Ο Άγιος Θύρσος είναι ένας από τους τρεις Ιεράρχες της Καρπασίας , το έμαθα στην πορεία !
Δεν γνώριζα τίποτα γι αυτόν τον άγιο απλώς κάποιος Κύπριος συνάδελφος που ήταν μαζί , μου είπε ότι είναι ο Άγιος Θέρισσος !

Εγώ επιθυμούσα να μπω στο ναό να προσκυνήσω μιας και ήταν η μόνη εκκλησία σε καλή κατάσταση που συνάντησα από όλη τη διαδρομή! Φαινόταν ότι μέσα υπήρχαν εικόνες και ίσως και κερί για να ανάψω ! Προσπάθησα να ανοίξω μια από τις τρεις πόρτες σπρώχνοντάς τις μία μία χωριστά !

Μάταια όμως ,και οι τρεις ήταν καλά κλειδωμένες ! Λυπήθηκα τόσο πολύ που σκέφτηκα ότι είναι πολύ κρίμα να μην μπορώ να μπω έστω σε μια εκκλησία στα κατεχόμενα για ευλογία. Πόσοι άνθρωποι να έφτασαν ως εδώ πριν την εισβολή … Πόσοι να προσευχήθηκαν, να έκλαψαν, να έφεραν τα τάματά τους και τώρα οι θύρες κλειστές. Ούτε λιβάνι δεν θα βάλουμε.

Την ίδια ώρα προσπάθησαν το ίδιο να κάνουν και οι δυο συνάδελφοι ! Τίποτα δεν κατάφεραν ούτε αυτοί ! Οι πόρτες ήταν κλειστές ! Μέσα στην ερημιά αφήνουμε το αυτοκίνητο και κατεβαίνουμε λίγο πιο κάτω από την εκκλησία πάνω στην θάλασσα όπου είδα ότι είχε ένα πετρόχτιστο εκκλησάκι με ανοιχτή την πόρτα του !

Το μισό ήταν μέσα στο χώμα!

Μπαίνουμε μέσα και βλέπουμε πολλές εικόνες χάρτινες στολισμένες τριγύρω πάνω στις πέτρες ! Μαντήλια χωμένα μέσα στις πέτρες ! Δεν κατάλαβα ούτε ποιο εκκλησάκι ήταν ούτε γιατί τόσα μαντήλια!

Προσπάθησα σε ένα σιδερένιο παγκάρι να βρω ίσως λίγο καρβουνάκι, λιβάνι να θυμιατίσω η ένα κερί να ανάψω μιας κι είδα ότι υπήρχαν σημάδια ότι κάποιοι πιστοί το επισκέπτονται.

Τίποτα!

Άρχισα να κλαίω από λύπη (μάλλον ξέσπασμα ήταν), που δεν προνόησα να έχω μαζί μου κάτι από όλα αυτά αφού ήξερα ότι θα περνούσα από τέτοια εκκλησάκια για να θυμιατίσω.

Την ίδια ώρα έψαχνα μέσα σε κάτι υποτυπώδη θυμιατά μήπως έβρισκα λίγο καρβουνάκι που δεν είχε ανάψει από προηγούμενη χρήση καλά, και ίσως ψήγματα από λιβάνι για να ανάψω έστω και δευτερόλεπτα να θυμιατίσω ! Σκαλίζαμε με τα δάχτυλά μας τα καμένα καρβουνάκια και με σπίρτα άναβα και ξανά άναβα τα μεσοκομμένα καρβουνάκια αλλά τίποτα ,δεν άναβε τίποτα !

Ε τότε με έπιασε απογοήτευση ! Γονάτισα στην μεγάλη χάρτινη εικόνα του Αγίου που έβλεπα για πρώτη φόρα ότι έγραφε Άγιος Θύρσος ! Δάκρυσα για την αποτυχία μου να θυμιατίσω και ψιθύρισα : Γιατί να μην μπορέσω να ανάψω ούτε ένα κερί ούτε να θυμιατίσω ; Παραπονέθηκα ότι ούτε ο μεγάλος ναός ήταν ανοικτός πριν, για να μπω να προσκυνήσω ούτε στο εκκλησάκι κατάφερα να θυμιατίσω.

Φεύγοντας από το εκκλησάκι είπα στους συναδέλφους μου :ήθελα τόσο πολύ να ανάψω ένα κερί ! Τότε είδα τα μάτια τους να τρέχουν ποτάμια τα δάκρυα και να κουνούν με πόνο το κεφάλι τους.

Μόλις πλευρίζουμε το μεγάλο ναό με τις κλειδωμένες πόρτες για να φύγουμε μπαίνουμε στο αυτοκίνητο με βαριά καρδιά διότι κανείς δεν κατάφερε να βάλει κερί η να θυμιατίσει ούτε και να προσκυνήσει τον κλειδωμένο ναό !
Ο Οδηγός όμως θέλει ξαφνικά να βγει έξω για λίγο να ψάξει κάτι στο αυτοκίνητο και ο άλλος συνάδελφος χωρίς λόγο προχωράει πάλι προς την κλειδωμένη πόρτα του ναού του Αγίου Θύρσου !

Χωρίς λόγο !

Και Ξαφνικά φωνάζει. Η πόρτα είναι ανοικτή !

Τρέχω στο ναό και τι να δω η πόρτα που μπορεί να ανοίξει από μέσα και μόνον από μέσα είναι ανοικτή και οι άλλες που άνοιγαν από έξω κλειδωμένες όπως πριν !

Ποιος άνοιξε την πόρτα από μέσα ; Ποιος τράβηξε τους σιδερένιους λοστούς ! Παγώνουμε όλοι ! Μπαίνω πρώτη, όντως οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και μόνο η πόρτα αυτή ήταν ανοιχτή σαν κάποιος να την άνοιξε από μέσα ενώ πριν λίγο ήταν και αυτή κλειστή !

Πάνω στο παγκάρι καρβουνάκι λιβάνι και κερί!

Δεν έπαθα σοκ απλώς δέχθηκα ότι ο Άγιος ένιωσε τον πόθο μας και μας άνοιξε το σπίτι του.
Λίγο μετά ψάχνοντας διαβάζω στο Ίντερνετ ότι ο Άγιος Θύρσος ή Θέρισσος ήταν ένας επίσκοπος που πάντα άφηνε ανοικτή την πόρτα του στους πιστούς !

Μαθαίνω επίσης ότι κάποια στιγμή ασκήτεψε δίπλα στο ναό σε ένα εκκλησάκι όπου δεχόταν τους ασθενείς και ειδικά αυτούς που είχαν πρόβλημα με τα μάτια τους και τους έκανε καλά! Εκείνοι έβγαζαν τότε τον επίδεσμο από τα μάτια ! Ήταν αυτό το εκκλησάκι που πήγα πριν !

Το ίδιο κάνουν και σήμερα όσοι έχουν πρόβλημα με τα μάτια για αυτό το εκκλησάκι είναι γεμάτο πανιά !
Πήραμε όλες τις απαντήσεις και για άλλη μια φορά ένιωσα ότι ένας Άγιος άκουσε την επιθυμία μου ! Δεν έχω συνέλθει ακόμη ούτε εγώ ούτε τα παιδιά από την ευλογία αυτή!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων