09/12/2018 09/12/2018 Η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση μεταξύ τριάντα τεσσάρων χωρών της Ευρώπης με τους πιο θρησκευόμενους πολίτες. Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα του κέντρου Pew Research. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ρουμανία, η Αρμενία και η Γεωργία. Αντίθετα τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν στην σχετική έρευνα χώρες όπως η Σουηδία, η Τσεχία, η Δανία και η...
09 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2018 - 16:32

Έλληνες: Στην 4η θέση από τους πιο θρησκευόμενους

Διαδώστε:
Έλληνες: Στην 4η θέση από τους πιο θρησκευόμενους

Η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση μεταξύ τριάντα τεσσάρων χωρών της Ευρώπης με τους πιο θρησκευόμενους πολίτες. Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα του κέντρου Pew Research.

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ρουμανία, η Αρμενία και η Γεωργία. Αντίθετα τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν στην σχετική έρευνα χώρες όπως η Σουηδία, η Τσεχία, η Δανία και η Εσθονία.

Σχετικά με τις υποκατηγορίες της έρευνας η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο ερώτημα της σημασίας της πίστης, καθώς το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η θρησκεία κατέχει καθοριστικό ρόλο στην ζωή τους.

Σχετικά με την υποκατηγορία του συχνού εκκλησιασμού η χώρα μας πέφτει στην έκτη θέση, ενώ στο ερώτημα της συχνής προσευχής οι Έλληνες κατέχουν την ένατη θέση.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Pew Research, 6 στους 10 Ελληνες (59%) δηλώνουν πίστη στην ύπαρξη ενός ανώτερου όντος (Θεού).

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων