27/12/2018 27/12/2018 Σε ισχύ τέθηκε ο νόμος για την αλλαγή της ονομασίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Ουκρανία, καθώς νωρίτερα είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της βουλής της χώρας. Τέθηκε σε εφαρμογή, σήμερα στην Ουκρανία, ο νόμος που ζητάει από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας να αλλάξει το όνομά της. Ο...
27 Δεκεμβρίου, 2018 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2018 - 20:59

Αλλαγή με νόμο της ονομασίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Διαδώστε:
Αλλαγή με νόμο της ονομασίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Σε ισχύ τέθηκε ο νόμος για την αλλαγή της ονομασίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Ουκρανία, καθώς νωρίτερα είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της βουλής της χώρας.

Τέθηκε σε εφαρμογή, σήμερα στην Ουκρανία, ο νόμος που ζητάει από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας να αλλάξει το όνομά της.

Ο νόμος, νωρίτερα, είχε δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα του κοινοβουλίου της Ουκρανίας.

Στις 20 Δεκεμβρίου, το ουκρανικό κοινοβούλιο πέρασε ένα νομοσχέδιο που ζητάει από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας να προσθέσει τη λέξη «Ρωσία» στο όνομά της, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τους δεσμούς με τη χώρα. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, υπέγραψε το νομοσχέδιο, δύο ημέρες μετά, αναγάγοντάς το σε νόμο.

Αφ’ότου ο νόμος τέθηκε σε ισχύ σήμερα, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας έχει στη διάθεσή της τέσσερις μήνες για να αλλάξει την ονομασία της, με την Εκκλησία εντούτοις να έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να προσφύγει κατά της νομοθεσίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Οι ουκρανικές Αρχές και ο Ποροσένκο έχουν κατηγορηθεί ότι παρεμβαίνουν συχνά στις υποθέσεις της Εκκλησίας, παρά τη δέσμευσή τους να μην το κάνουν.

Στις 15 Δεκεμβρίου διεξήχθη η συνεδρίαση της ενωτικής συνόδου, η οποία εξέλεξε ως Προκαθήμενο της νεοϊδρυθείσας εκκλησίας τον Επιφάνιο.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων