06/12/2018 06/12/2018 Το καθεστώς το οποίο δίδεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν παρέχει στην ουσία αυτοκεφαλία, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες του Κιέβου, αναφέρει το ουκρανικό ιντερνετικό μέσο Vesti. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Προκαθήμενος της ουκρανικής εκκλησίας θα είναι Μητροπολίτης και όχι Πατριάρχης, και το Φανάρι θα διατηρήσει τον έλεγχο σε Μονές...
06 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2018 - 13:38

Το Κίεβο “προσδοκά”

Διαδώστε:
Το Κίεβο “προσδοκά”

Το καθεστώς το οποίο δίδεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν παρέχει στην ουσία αυτοκεφαλία, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες του Κιέβου, αναφέρει το ουκρανικό ιντερνετικό μέσο Vesti. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Προκαθήμενος της ουκρανικής εκκλησίας θα είναι Μητροπολίτης και όχι Πατριάρχης, και το Φανάρι θα διατηρήσει τον έλεγχο σε Μονές – Σταυροπήγια, και θα δίνει το Μύρο. Επίσης η Ουκρανική Εκκλησία δεν θα μπορεί να προβεί σε καμία αγιοκατάταξη, αλλά θα υποβάλει κάθε σχετική αίτηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ηδη πάντως,  όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ουκρανίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο συγκαλεί την ενωτική σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ουκρανίας για τις 15 Δεκεμβρίου, υπό την προεδρεία του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Στη σύνοδο θα εκλεγεί ο νέος Προκαθήμενος, ο οποίος θα μεταβεί εν συνεχεία στο Φανάρι προκειμένου να αναλάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων