14/01/2019 14/01/2019 Εβδομάδα εξελίξεων για τις σχέσεις εκκλησίας κράτους. Το νομοσχέδιο το οποίο είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση να παραδώσει στην επιτροπή διαλόγου αναμένεται ακόμη και η φειδωλή ενημέρωση που φαίνεται ότι υπάρχει ανησυχεί την ηγεσία της εκκλησίας και τους κληρικούς. Από την ημέρα που ο υπουργός παιδείας κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε με την επιτροπή διαλόγου οι χρόνοι φαίνεται...
14 Ιανουαρίου, 2019 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2019 - 10:53

Εβδομάδα εξελίξεων στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Διαδώστε:
Εβδομάδα εξελίξεων στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Εβδομάδα εξελίξεων για τις σχέσεις εκκλησίας κράτους. Το νομοσχέδιο το οποίο είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση να παραδώσει στην επιτροπή διαλόγου αναμένεται ακόμη και η φειδωλή ενημέρωση που φαίνεται ότι υπάρχει ανησυχεί την ηγεσία της εκκλησίας και τους κληρικούς. Από την ημέρα που ο υπουργός παιδείας κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε με την επιτροπή διαλόγου οι χρόνοι φαίνεται να στένεψαν ακόμη περισσότερο και κινήσεις από όλες τις πλευρές φαίνεται να ετοιμάζονται.

Οι κόκκινες γραμμές της επιτροπής είναι περισσότερο από σαφείς και έγιναν κατανοητές περισσότερο από ποτέ στην τελευταία συνάντησή της με τον υπουργό Παιδείας και τον γεν γραμματέα της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα.

Ξεκάθαρα η επιτροπή έβαλε φρένο στον υπουργό στο θέμα μισθοδοσίας του κλήρου, λέγοντας ότι δε συζητάει θέματα που αφορούν τη μισθοδοσία και ζήτησαν να περιοριστούν μόνο στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας .

Όμως λόγω τακτικής ο υπουργός συνέχισε να δίνει βάρος στο ίδιο θέμα οπότε  βγαίνοντας έξω από τον χώρο συνάντησης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι ανέλυσαν και πάλι το θέμα της μισθοδοσίας.

Χθες έγινε γνωστό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι αποστολή από το Φανάρι θα μεταβεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρωθυπουργό για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και σύμφωνα με πληροφορίες το ένα από αυτά θα είναι και το φλέγον θέμα που έχει προκύψει με το νομοσχέδιο.

Το Φανάρι σε γενικές γραμμές δεν είναι ευχαριστημένο με την ενημέρωση που λαμβάνει για το τόσο σοβαρό θέμα και σίγουρα δε μπορεί να εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του θεατή.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων