26/11/2018 26/11/2018 Εβδομάδα εξελίξεων για το θέμα της “ουκρανικής αυτοκεφαλίας”.  Από την Τρίτη 27  Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου συνεδριάζει στο Φανάρι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία αναμένεται να αποφασίσει και να ορίσει την τελική ημερομηνία για την διεξαγωγή του συμβουλίου ενοποίησης στην Ουκρανία. Ως πιο πιθανή ημερομηνία φέρεται η...
26 Νοεμβρίου, 2018 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2018 - 14:37

Εβδομάδα εξελίξεων για την “ουκρανική αυτοκεφαλία”

Διαδώστε:
Εβδομάδα εξελίξεων για την “ουκρανική αυτοκεφαλία”

Εβδομάδα εξελίξεων για το θέμα της “ουκρανικής αυτοκεφαλίας”.  Από την Τρίτη 27  Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου συνεδριάζει στο Φανάρι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία αναμένεται να αποφασίσει και να ορίσει την τελική ημερομηνία για την διεξαγωγή του συμβουλίου ενοποίησης στην Ουκρανία.

Ως πιο πιθανή ημερομηνία φέρεται η 9-10 Δεκεμβρίου, κατά την οποία αναμένεται να εκλεγεί ο νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, που θα λάβει τον Τόμο για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Βουκουρέστι, συναντήθηκε με Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στη συνοδική αίθουσα της πατριαρχικής κατοικίας. Εκεί, ενώπιον των Ιεραρχών επαναβεβαιώθηκε τόσο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όσο και από τον Πατριάρχη Ρουμανίας, κ. Δανιήλ, ο ισχυρός δεσμός της αγάπης μεταξύ των δύο Εκκλησιών, ο οποίος σφραγίστηκε κυρίως κατά τη διάρκεια των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας στην Κρήτη, το 2016, αλλά και σε άλλες διορθόδοξες και διαχριστιανικές συναντήσεις.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε ξεκάθαρα και στο Ουκρανικό Ζήτημα,λέγοντας ότι εντός ολίγου η Ουκρανία θα λάβει την Αυτοκεφαλία και θα περιλαμβάνεται πλέον μεταξύ των λοιπών αδελφών Εκκλησιών (θα είναι η νεωτέρα, όπως είπε) κάτι για το οποίο είχε ευθύνη να πράξει – βάσει των ιερών Κανόνων – η Μητέρα Εκκλησία, μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα και πολλά χρόνια σχίσματος στην χώρα αυτή, που έπρεπε να θεραπευτεί, προς όφελος πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων. Δήλωσε, μάλιστα, βέβαιος ότι η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία «θα εμπλακεί στη διατήρηση της ενότητας της εκκλησίας και της δικαιοσύνης».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων