25/10/2018 25/10/2018 Μοναδικές στιγμές ζουν οι άνθρωποι μπροστά στο Ιερό Θεομητορικό κειμήλιο. Με αλλοιωμένα πρόσωπα από την συγκίνηση προσκυνούν Χιλιάδες κόσμου έχει προσκυνήσει ως τώρα την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο. Λαός από την Μακεδονία και την Θράκη καταφθάνει διαρκώς στο Ναό,  όπου περιμένει...
25 Οκτωβρίου, 2018 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2018 - 10:54

Η Μακεδονία “γονατίζει” στην Αγία Ζώνη (φωτογραφίες)

Διαδώστε:
Η Μακεδονία “γονατίζει” στην Αγία Ζώνη (φωτογραφίες)

Μοναδικές στιγμές ζουν οι άνθρωποι μπροστά στο Ιερό Θεομητορικό κειμήλιο.

Με αλλοιωμένα πρόσωπα από την συγκίνηση προσκυνούν

Χιλιάδες κόσμου έχει προσκυνήσει ως τώρα την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο.
Λαός από την Μακεδονία και την Θράκη καταφθάνει διαρκώς στο Ναό,  όπου περιμένει υπομονετικά να ασπαστεί το Θεομητορικό κειμήλιο.

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσέλευση των γυναικών, οι οποίες έχουν την μοναδική αυτή ευκαιρία να γονατίσουν μπροστά στην Τιμία Ζώνη, να την παρακαλέσουν αλλά και να πάρουν Ευλογία, αφού οι ίδιες δεν μπορούν να μπουν στο Άγιο Όρος όπου φυλάσσεται.

Είναι αρκετές μάλιστα οι στιγμές που απεγνωσμένοι άνθρωποι από τις ασθένειες και τα προβλήματα ζητούν από τους Μοναχούς να τους σταυρώσουν με το Θεομητορικό κειμήλιο, το οποίο τους βάζουν πάνω στο κεφάλι τους.

Την ίδια ώρα , στη σειρά περιμένουν νέοι, μαθητές, φοιτητές, ηλικιωμένοι, οι οποίοι όταν έρθει η σειρά τους παραμένουν για λίγο μπροστά στην Αγία Ζώνη, ψιθυρίζουν την προσευχή τους, ζητούν ενίσχυση, από την Παναγία και προσκυνούν.

Μετά λαμβάνουν την κορδέλα της Παναγίας που είναι ευλογημένη πάνω στην Αγία Ζώνη από τους Μοναχούς ώστε να την έχουν μαζί τους ως φυλαχτό. Πολλοί είναι αυτοί που το φορούν πάνω τους για προστασία και ίαση, ενώ πολλά θαύματα έχουν αναφερθεί για το αποτέλεσμα αυτής της ευλογίας.

Όλες τις μέρες ως και την 28η Οκτωβρίου το πρωί, η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στο Ναό και μετά την Θεία Λειτουργία για την Εθνική μας εορτή θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος και συγκεκριμένα για την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπου φυλάσσεται.

 

 

Στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ Βαρνάβας μίλησε με λόγια καρδιάς για την πράξη του Γέροντα Εφραίμ, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου να φέρει την Αγία Ζώνη προς προσκύνηση και ευλογία στην Μητρόπολή του, ενώ τόνισε ότι η Παναγία μας δια του προσωπικού της αυτού κειμηλίου , βρίσκεται κοντά μας , μας σκεπάζει και μας δίνει κουράγιο και ίαση.

Ο Γέροντας Εφραίμ , μάλιστα αναφέρθηκε στα θαύματα της Αγίας Ζώνης αλλά κυρίως στην στιγμή που ο άνθρωπος βρίκεται μπροστά σε αυτήν και στην πολύ προσωπική στιγμή που αλλοιώνει τις ψυχές και την έκφραση των ανθρώπων.

Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί γύρω από το Ναό και στους γύρω δρόμους από την ώρα που η Αγία Ζώνη έφθασε στην Θεσσαλονίκη αλλά με την αστυνομία και τους διακονητές του Ναού να έχουν βάλει τάξη στο προσκύνημα ώστε όλα να κυλούν κανονικά.

Αξέχαστες μάλιστα έχουν μείνει σε όλους οι στιγμές που βίωσαν κατά την έλευσή της στην Θεσσαλονίκη που η πομπή που συνόδευε την Αγία Ζώνη και ο κόσμος που την συνόδευε είχε πλημμυρίσει όλο τον Εύοσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων