13/12/2018 13/12/2018 Στο συνταγματικό δικαστήριο της Ουκρανίας προσέφυγαν 47 βουλευτές της χώρας, ζητώντας να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματική η απόφαση της Βουλής, σύμφωνα με την οποία κατατέθηκε το αίτημα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την έκδοση τον Τόμο της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας. Στο αίτημα τους τονίζουν ότι η πράξη αυτή πλήττει τη θρησκευτική ελευθερία και ειρήνη μεταξύ των...
13 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:58

Κατά της αυτοκεφαλίας προσφεύγουν 47 Ουκρανοί βουλευτές

Διαδώστε:
Κατά της αυτοκεφαλίας προσφεύγουν 47 Ουκρανοί βουλευτές

Στο συνταγματικό δικαστήριο της Ουκρανίας προσέφυγαν 47 βουλευτές της χώρας, ζητώντας να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματική η απόφαση της Βουλής, σύμφωνα με την οποία κατατέθηκε το αίτημα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την έκδοση τον Τόμο της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας. Στο αίτημα τους τονίζουν ότι η πράξη αυτή πλήττει τη θρησκευτική ελευθερία και ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στη Ουκρανία, παραβιάζει δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών, και  συνιστά  άμεση παρέμβαση του κράτους σε ζητήματα της εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων