23/11/2018 23/11/2018 «Άνοιξε ένας δημόσιος διάλογος χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι αρνητικό για τη ρύθμιση των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας », τόνισε στην ΕΡΤ1 ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, σχετικά με την καταρχήν συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για εποχές του παρελθόντος, όταν προηγούνταν του διαλόγου ένα σκάνδαλο. Επεσήμανε ότι ένα στοιχείο στην...
23 Νοεμβρίου, 2018 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2018 - 8:49

Μητρ. Γαβριήλ: Η Ιεραρχία ήξερε για τη συμφωνία

Διαδώστε:
Μητρ. Γαβριήλ: Η Ιεραρχία ήξερε για τη συμφωνία

«Άνοιξε ένας δημόσιος διάλογος χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι αρνητικό για τη ρύθμιση των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας », τόνισε στην ΕΡΤ1 ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, σχετικά με την καταρχήν συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για εποχές του παρελθόντος, όταν προηγούνταν του διαλόγου ένα σκάνδαλο.

Επεσήμανε ότι ένα στοιχείο στην ταυτότητα του Έλληνα είναι η σχέση του με την Εκκλησία, αλλά και την ανάγκη να διευκρινιστεί και να διευθετηθεί το κομμάτι των διακριτών ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας «και τότε μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό βήμα μέσα από τον διάλογο, ο οποίος να οριοθετήσει τις σχέσεις».

Σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία, δήλωσε ότι είναι μύθος όσα λέγονται για αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας και ότι η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους, αλλά και ότι «είναι ευκαιρία να το αποσαφηνίσουμε». Είναι δύσκολη η διαδικασία καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας, τόνισε επ’ αυτού, ενώ επεσήμανε ότι «θέλουμε η αξιοποίηση να γίνει προς όφελος του λαού». «Ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε την Ιεραρχία με κάθε λεπτομέρεια για την καταρχήν συμφωνία, όπως έκανε από το 2010 έως σήμερα για κάθε κίνησή του», υπογράμμισε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας  και πρόσθεσε: «Ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε την Ιεραρχία με κάθε λεπτομέρεια για την καταρχήν συμφωνία, όπως έκανε από το 2010 έως σήμερα για κάθε κίνησή του», υπογράμμισε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και διαβεβαίωσε ότι ο «μακαριώτατος δεν θα προχωρήσει κάτι μονομερώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων