09/01/2019 09/01/2019 Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της Αλβανίας για την εκταφή, ταυτοποίηση και την ταφή των Ελλήνων στρατιωτών που έχουν πέσει στο αλβανικό μέτωπο κατά το ελληνο-ιταλικό πόλεμο των ετών 1940-1941, προβλέπει την δημιουργία ενός νέου νεκροταφείου στο Ντραγκότι του Τεπελενίου. Η αλβανική κυβέρνηση δεν είχε δημοσιεύσει το γεγονός νωρίτερα, αυτό όμως αποκαλύφθηκε από την...
09 Ιανουαρίου, 2019 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2019 - 18:42

Ντραγκότι Τεπελενίου: Νέο νεκροταφείο για τους Έλληνες πεσόντες

Διαδώστε:
Ντραγκότι Τεπελενίου: Νέο νεκροταφείο για τους Έλληνες πεσόντες

Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της Αλβανίας για την εκταφή, ταυτοποίηση και την ταφή των Ελλήνων στρατιωτών που έχουν πέσει στο αλβανικό μέτωπο κατά το ελληνο-ιταλικό πόλεμο των ετών 1940-1941, προβλέπει την δημιουργία ενός νέου νεκροταφείου στο Ντραγκότι του Τεπελενίου.

Η αλβανική κυβέρνηση δεν είχε δημοσιεύσει το γεγονός νωρίτερα, αυτό όμως αποκαλύφθηκε από την Απόφαση υπ.αρ 764, και ημέρα 27 12 2018 “Για την έγκριση του γενικού αναλυτικού προγράμματος των πρότζεκτ που θα παρουσιασθούν για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά το 2019″ στα πλαίσια του οποίου προβλέπεται και ένα ειδικό προσχέδιο απόφασης ” Για την απαλλοτρίωση εις δημόσιο όφελος των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας που θα του αγγίξει η εφαρμογή του σχεδίου συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων ….”

Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τονίζει πως αυτό το νεκροταφείο είναι μέρος των υποχρεώσεων της συμφωνίας που πηγάζει από τον νόμο του 2010, όταν στην κυβέρνηση ήταν ο Σαλί Μπερίσα.

Την πρόταση του πρότζεκτ, δηλαδή, τα υπουργεία που προτείνουν είναι το Υπουργείο Άμυνας και αυτό της Υποδομής και Ενέργειας, κατά το δεύτερο τετράμηνο του 2019. Θα πρέπει να αναφέρουμε, όμως, πως στο Ντραγκότι έχει σχεδιαστεί και η οικοδόμηση μιας νέας γέφυρας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην Αλβανία έχουν χτισθεί μέχρι τώρα δύο κοιμητήρια για τους Έλληνες στρατιώτες, στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου και στην Κλεισούρα της Πρεμετής.

Μετάφραση Πελασγός Κορυτσάς
πηγή: apenadi.blogspot.com / respublica.al

ΦΩΤΟ: Ελληνες στρατιώτες μεταφέρουν εξαρτήματα πυροβόλου όπλου στο μέτωπο κατά τον πόλεμο του 1940 / kathimerini.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων