17/12/2018 17/12/2018 Στο σημερινό Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο, επί τη μνήμη του Αγίου, κατά τα Δίπτυχα μνημονεύθηκε ο προκαθήμενος της νεογέννητης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος. Της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, όταν προεξάρχει, μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ως τιτουλάριος ιεράρχης...
17 Δεκεμβρίου, 2018 - 19:03

Στη Ζάκυνθο μνημονεύθηκε ο Νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Στη Ζάκυνθο μνημονεύθηκε ο Νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Στο σημερινό Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο, επί τη μνήμη του Αγίου, κατά τα Δίπτυχα μνημονεύθηκε ο προκαθήμενος της νεογέννητης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος. Της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, όταν προεξάρχει, μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ως τιτουλάριος ιεράρχης των Νέων Χωρών.Η σημερινή μνημόνευση του Κιέβου Επιφανίου σε Ελλαδικό έδαφος, στοιχείται, καθώς φαίνεται, στην χθεσινή μνημόνευση του νέου προκαθημένου και κατά την χθεσινή χοροστασία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Νιχώρι του Βοσπόρου.
Δείτε τα Δίπτυχα στη Ζάκυνθο, στο βίντεο ακολουθεί, στο 2:13:56. Ο διάκονος εκφωνεί: “Επιφανίου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας”.

Πηγή: Φως Φαναρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων