27/12/2018 30/12/2018 Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε ένα κελί στην Αθήνα στην πλατεία Ψυρρή, στους Αγίους Αναργύρους, ταπεινά και μοναχικά. Έγραφε και μετάφραζε στον χώρο όπου μας ξεναγεί ο π Παντελεήμων μαζί με τον συνεργάτη του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, Δημήτρη Στρουμπάκο. Εκεί μέσα έγραψε τα κείμενα τα οποία έγιναν φορέας παράδοσης και...
27 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2018 - 11:32

Στο κελί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του γράφοντας τα γεμάτα παράδοση κείμενά του (βίντεο)

Διαδώστε:
Στο κελί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του γράφοντας τα  γεμάτα παράδοση κείμενά του  (βίντεο)

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε ένα κελί στην Αθήνα στην πλατεία Ψυρρή, στους Αγίους Αναργύρους, ταπεινά και μοναχικά.

Έγραφε και μετάφραζε στον χώρο όπου μας ξεναγεί ο π Παντελεήμων μαζί με τον συνεργάτη του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, Δημήτρη Στρουμπάκο.

Εκεί μέσα έγραψε τα κείμενα τα οποία έγιναν φορέας παράδοσης και μετέφερε στο χαρτί όλους αυτούς τους χαρακτήρες που μελετούσε στην τότε Αθήνα.

Ήταν ολιγαρκής και ολιγομίλητος αλλά είχε καλούς φίλους με τους οποίους περνούσε αρκετές ώρες.

 

Δείτε το βίντεο από την περιήγηση στο κελί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

 

Ρεπορτάζ Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα Γιώργος Φερδής

Μοντάζ Στάθης Σαλβάνος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων