08/12/2018 08/12/2018 Η Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Πατριαρχείου Μόσχας) κατήγγειλε ότι υπάρχει πίεση των κρατικών αρχών της Ουκρανίας στους επισκόπους, ιερείς και πιστούς της ουκρανικής εκκλησίας. Μάλιστα, όπως αυτή η πλευρά δήλωσε, άρχισαν αναιτιολόγητες ποινικές διώξεις για να τους πείσουν να συμμετάσχουν στην ενωτική Σύνοδο. Λόγω αυτών των γεγονότων, η εν λόγω Σύνοδος απευθύνθηκε στον Μητροπολίτη...
08 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2018 - 17:37

“Άρχισαν αναιτιολόγητες ποινικές διώξεις” ισχυρίζεται η Ουκρανική (Πατριαρχείου Μόσχας)

Διαδώστε:
“Άρχισαν αναιτιολόγητες ποινικές διώξεις” ισχυρίζεται η Ουκρανική (Πατριαρχείου Μόσχας)

Η Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Πατριαρχείου Μόσχας) κατήγγειλε ότι υπάρχει πίεση των κρατικών αρχών της Ουκρανίας στους επισκόπους, ιερείς και πιστούς της ουκρανικής εκκλησίας. Μάλιστα, όπως αυτή η πλευρά δήλωσε, άρχισαν αναιτιολόγητες ποινικές διώξεις για να τους πείσουν να συμμετάσχουν στην ενωτική Σύνοδο.

Λόγω αυτών των γεγονότων, η εν λόγω Σύνοδος απευθύνθηκε στον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριο και του ζήτησαν να ενημερώσει τις κατά τόπους Εκκλησίες αλλά και τα αρμόδια όργανα του κράτους της Ουκρανίας, τα οποία ασχολούνται με τα θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επίσης, του ζήτησαν να ενημερώσει τις διεθνείς οργανώσεις προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τις διπλωματικές αρχές για την πίεση που υφίστανται και για τις ποινικές διώξεις των ιεραρχών, ιερέων που παραμένουν πιστοί στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων