25/10/2018 25/10/2018 Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσκάλεσε από 10 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018 το αναγνωστικό και ερευνητικό κοινό, ώστε να εξερευνήσει τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής. Το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει χειρόγραφα και βιβλία, τα οποία καλύπτουν γνωστικά αντικείμενα της Θεολογικής Σχολής, όπως Βυζαντινή Μουσική, Λειτουργική, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, Δογματική....
25 Οκτωβρίου, 2018 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2018 - 15:52

Σπάνιο υλικό Βιβλιοθήκης Θεολογικής Σχολής (βίντεο)

Διαδώστε:
Σπάνιο υλικό Βιβλιοθήκης Θεολογικής Σχολής (βίντεο)

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσκάλεσε από 10 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018 το αναγνωστικό και ερευνητικό κοινό, ώστε να εξερευνήσει τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής. Το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει χειρόγραφα και βιβλία, τα οποία καλύπτουν γνωστικά αντικείμενα της Θεολογικής Σχολής, όπως Βυζαντινή Μουσική, Λειτουργική, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, Δογματική. Στο υλικό περιλαμβάνονταν βιβλία και σπάνιες εκδόσεις (Λειψίας, Βιέννης, Κωνσταντινούπολης, Βενετίας, Λονδίνου, Παρισίων κ.ά.) από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα. Επιπλέον, στην Έκθεση φιλοξενήθηκαν έργα Αγιογραφίας του Εργαστηρίου Εικονογραφικής Τέχνης του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Δείτε το σχετικό βίντεο με στιγμιότυπα από το υλικό της πρόσφατης Έκθεσης:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων