13/11/2018 14/11/2018 Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (του Πατριαρχείου Μόσχας) ανακοίνωσε ότι διακόπτει τους δεσμούς της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές ενέργειες» και «ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων». Η Ιερά Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) αποφάσισε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 να διακόψει κάθε σχέση με την Κωνσταντινούπολη λόγω των επίκαιρων δραστηριοτήτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην...
13 Νοεμβρίου, 2018 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2018 - 8:47

Η Ουκρανική Εκκλησία διακόπτει κάθε δεσμό με το Φανάρι

Διαδώστε:
Η Ουκρανική Εκκλησία διακόπτει κάθε δεσμό με το Φανάρι

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (του Πατριαρχείου Μόσχας) ανακοίνωσε ότι διακόπτει τους δεσμούς της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές ενέργειες» και «ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων».

Η Ιερά Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) αποφάσισε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 να διακόψει κάθε σχέση με την Κωνσταντινούπολη λόγω των επίκαιρων δραστηριοτήτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές ενέργειες και την ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ο κλήρος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πρέπει να διακόψει κάθε σχέση με τον κλήρο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης» όπως αναφέρει η Ουκρανική Εκκλησία.

Επίσης, τονίζει ότι οι λαϊκοί πρέπει να διακόψουν τη συμμετοχή τους σε μυστήρια που τελούνται σε εκκλησίες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές από το Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει αυτοκεφαλία στην Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων