01/12/2018 01/12/2018   Το Μουσείο Μiki Sawada Kinenkan ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ένας εικονογραφημένος κύλινδρος που διαθέτει και παρουσιάζει στην έκθεση, δείχνει τους Χριστιανούς στην Ιαπωνία, την οποία έχει στη συλλογή της, χρονολογείται πιθανότατα στο τέλος του 16ου αιώνα. Πιστεύει μάλιστα ότι αυτή η εικόνα αξίζει για την κατανόηση του πώς οι πρώτοι Ιάπωνες Χριστιανοί φανέρωναν...
01 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:47

Έργο του 16ου αιώνα με στοιχεία για την δίωξη των Χριστιανών

Διαδώστε:
Έργο του 16ου αιώνα με στοιχεία για την δίωξη των Χριστιανών

 

Το Μουσείο Μiki Sawada Kinenkan ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ένας εικονογραφημένος κύλινδρος που διαθέτει και παρουσιάζει στην έκθεση, δείχνει τους Χριστιανούς στην Ιαπωνία, την οποία έχει στη συλλογή της, χρονολογείται πιθανότατα στο τέλος του 16ου αιώνα.
Πιστεύει μάλιστα ότι αυτή η εικόνα αξίζει για την κατανόηση του πώς οι πρώτοι Ιάπωνες Χριστιανοί φανέρωναν την πίστη τους εκείνη την εποχή.
Η εικόνα έχει ύψος 22 εκατοστά και μήκος 320 ίντσες, είναι ζωγραφισμένη με ιαπωνικό μελάνι. Παρουσιάζει 15 σκηνές από τη ζωή του Ιησού Χριστού και την Άγια Θεοτόκο με λατινικές προσευχές γραμμένες σε ιαπωνικούς χαρακτήρες. Οι εικόνες περιέχουν ιαπωνικά στοιχεία.
Υπάρχει επίσης μια επιγραφή: “1592. έτος μετά τη γέννησή του », πράγμα που δείχνει ότι το έργο αυτό ολοκληρώθηκε το 1592. Η μέτρηση ραδιο-άνθρακα της ηλικίας του χαρτιού που χρησιμοποιείται στο πηνίο δείχνει ότι έγινε κάποτε πριν από το 1633.
Μέχρι σήμερα, μόνο λίγες τέτοιες εικόνες έχουν διασωθεί για τη δίωξη των Χριστιανών από τους Ιάπωνες άρχοντες.
Ο Osama Inoue, αναπληρωτής διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου Γιοκοχάμα, ο οποίος μελέτησε το έργο, εκτιμά ότι αυτό απεικονίζει μια ισχυρή αύξηση του αριθμού των πιστών.
Το μουσείο εκθέτει το έργο από τις 23 Νοεμβρίου 2018.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων