20/12/2018 20/12/2018 Την πρόθεσή της να συνεχίσει το διάλογο με την Εκκλησία, εκφράζει η κυβέρνηση, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει το σχέδιο νόμου προς συζήτηση με την Ιεραρχία. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο υπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής...
20 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2018 - 8:17

Αλ. Τσίπρας: Συνεχίζουμε το διάλογο με την Εκκλησία

Διαδώστε:
Αλ. Τσίπρας: Συνεχίζουμε το διάλογο με την Εκκλησία

Την πρόθεσή της να συνεχίσει το διάλογο με την Εκκλησία, εκφράζει η κυβέρνηση, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει το σχέδιο νόμου προς συζήτηση με την Ιεραρχία.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο υπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την υλοποίηση του τριετούς προγράμματος 15.000 μόνιμων διορισμών κυρίως στην εκπαίδευση. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, στο πλαίσιο επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για το θέμα αυτό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετικά με την μισθοδοσία των κληρικών, καταρτίζεται σχέδιο νόμου, που προβλέπει τη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού που θα χρηματοδοτείται από το ∆ηµόσιο και η διαχείρισή του δεν περνάει από τους Μητροπολίτες.  Και αυτό το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αναμένεται να τεθεί στην ειδική επιτροπή διαλόγου που έχει συγκροτήσει η Εκκλησία για να το αξιολογήσει.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων