07/12/2018 07/12/2018 Έμμεσο πλην σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις Πολιτείας- Κράτους στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η οποίος πραγματοποιεί  επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. Σε μια συνέντευξη, εφ’ όλης της ύλης στον Ρώσο δημοσιογράφο Μικαίλ Γκούσμαν (Mikhail Gusman) για την εκπομπή «Formula of Power» ο πρωθυπουργός αναφερόμενους στους θρησκευτικούς...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 8:44

Αλ. Τσίπρας: “Τα του κράτους τω κράτει”

Διαδώστε:
Αλ. Τσίπρας: “Τα του κράτους τω κράτει”

Έμμεσο πλην σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις Πολιτείας- Κράτους στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η οποίος πραγματοποιεί  επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

Σε μια συνέντευξη, εφ’ όλης της ύλης στον Ρώσο δημοσιογράφο Μικαίλ Γκούσμαν (Mikhail Gusman) για την εκπομπή «Formula of Power» ο πρωθυπουργός αναφερόμενους στους θρησκευτικούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, τόνισε η Ελλάδα«έχει μια μακρά παράδοση σε ό,τι αφορά την παράλληλη πορεία των μεγάλων και ιστορικών στιγμών του ελληνικού έθνους, με τη θρησκευτική πίστη και ιδιαίτερα με την ορθόδοξη θρησκευτική πίστη από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα».

Πρόσθεσε ότι «ανεξαρτήτως των προσωπικών πιστεύω του καθενός εξ ημών, ιδίως όταν κάποιος βρίσκεται σε αυτήν την καρέκλα που βρίσκομαι εγώ, στη θέση του πρωθυπουργού, οφείλει να το λαμβάνει σοβαρά υπόψη του», «όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των δεδομένων στο εσωτερικό της κοινωνίας, αλλά και ως ένα σημαντικό στοιχείο που αφορά και τη διπλωματία και την εξωτερική πολιτική».

Ωστόσο πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που επιτρέπει σε όλους τους πολίτες της να ασπάζονται και να πιστεύουν σε όποιον Θεό και σε όποια πίστη επιθυμούν, έχοντας ως επικρατούσα θρησκεία την ορθοδοξία. «Εντούτοις, υπάρχουν και Έλληνες πολίτες που ασπάζονται άλλες θρησκείες. Ως εκ τούτου, θα έλεγα ότι είναι ένα θρησκευτικά ουδέτερο κράτος το ελληνικό, με επικρατούσα θρησκεία, βεβαίως, την ορθόδοξη χριστιανική πίστη» τόνισε.

«Εντούτοις, οφείλω να πω ότι τα του κράτους τω κράτει, δηλαδή τα θέματα που αφορούν δηλαδή τις κρατικές σχέσεις αφορούν τις κυβερνήσεις και τα της εκκλησίας την εκκλησία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων