14/12/2018 14/12/2018 Στις 6 Ιανουαρίου αναμένεται να χορηγηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Τόμος της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του “Πατριαρχείου του Κιέβου” Αρχιεπίσκοπος Yevstratiy. Η ημερομηνία αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο είναι παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα των Φώτων για το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. “Ο Τόμος θα δοθεί από το Οικουμενικό...
14 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:11

Ανήμερα των Φώτων ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Ανήμερα των Φώτων ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας

Στις 6 Ιανουαρίου αναμένεται να χορηγηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Τόμος της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του “Πατριαρχείου του Κιέβου” Αρχιεπίσκοπος Yevstratiy.

Η ημερομηνία αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο είναι παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα των Φώτων για το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

“Ο Τόμος θα δοθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον νέο Προκαθήμενο της εκκλησίας, στις 6 Ιανουαρίου, Παραμονή Χριστουγέννων” φέρεται να δήλωσε ο Yevstratiy σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων